Munkavállalás Németországban 2011 május 1-től

Mint az előző cikkben olvashattátok, május 1.-től, szabad a munkavállalás magyar állampolgárok részére Ausztriában és Németországban. Az előbbihez a letöltés rovatban találhattatok bővebb információt. Most itt van a németországi munkavállaláshoz szükséges információ, amit szintén az Info/Hasznos rovatból tölthettek le, magyar és német nyelven.

Ezek a kiadványok, még tartalmazzák, az engedély kiadásának, megszerzésének procedúráját is. Mindkét ország esetében, ezen eljárásokon kívül, megmaradnak az egyéb kötelezettségek, adó, TB stb. mint azt az  alábbi levélrészletben olvashatjátok

„A változás igazából csak annyi lesz, hogy 2011. május 1-től már nem kell a munkaügyi hivataltól Arbeitserlaubnis-EU munkavállalási engedélyt kérnie. Az 1612/68 EGK rendelet alapján a magyar állampolgárokra is ugyanúgy fog vonatkozni a munkavállalók Közösségen belüli szabad áramlásának joga. Fel szeretnénk viszont hívni a figyelmét a „Scheinselbstendigkeit”( Kényszervállalkozók. Szerk.) veszélyére, amiről a word dokumentumban talál tájékoztatást.

Jó gurit
Sklave
.

(Ezt a cikket 392 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?