Kishaszonjárművek Versenyek

Jól felkészített Amarokok futják a Dakart

A 2011-es Dakar ralin kísérő autóként futó Amarokok teljesítik a versenyzők által futott mintegy 9000 kilómétert. Ebben 4800 méteres magas hegység és komoly sivatagi terep is volt, így a ritka levegőtől a hőségig szélsőséges viszonyoknak vannak kitéve.

 A kísérő autók többsége on-road Amarok, melyekkel az orvosokat, a vendégeket és az újságírókat szállítják a szervezők a verseny útvonalán. Külön Amarokat kapott például a Eurosport és a német RTL stábja, akik végig közvetítenek a szakaszokon. A 45 Amarok közül 6 off-road, úgynevezett “seprő-autó”, melyekkel – természetesen nem versenytempóban – pontosan végigmennek valamennyi szakasz pályáján. A 45 Amarok egyébként széria autó, melyeket a Dakar rali biztonsági szabályzata szerint bukócsővel, 6 pontos biztonsági övvel, a versenyen használt sportülésekkel, a homokfutáshoz szükséges alátétekkel, és pótkerekekkel szereltekl fel. 2010-ben valamennyi Amarok teljesítette a távot, néhány kisebb javítástól eltekintve lényegében műszaki probléma nélkül.

Forrás: Volkswagen
.

(Ezt a cikket 311 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .