Biztonságosabb lesz a 88-as főút

Korszerűsítik a 88-as főutat a tervek szerint Sárvár és Vát között. Jelenleg a beruházás előkészítése folyik, amire összesen több mint 75 millió forint áll rendelkezésre, nagyrészt az Európai Unió jóvoltából. A korszerűsítés révén gyorsabb és biztonságosabb lesz a közlekedés a nagy forgalmú főúton.

A tervek szerint a 88. számú főút több mint hat kilométeres szakaszán az elhasználódott burkolatot korszerű, 11,5 tonna tengelyterhelésű járművek számára is alkalmas, az uniós szabványoknak megfelelő burkolattal váltják fel. Az érintett útszakaszon naponta átlagosan 6600 jármű halad át, aminek hozzávetőleg 17 százaléka nehézgépjármű.

„A beruházás nyomán a helyben lakók és az átutazók lényegesen gyorsabban, biztonságosabban, kényelmesebb körülmények között közlekedhetnek Sárvár és Vát között” – mondta Loppert Dániel, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kommunikációs vezetője.

A kivitelezés megkezdéséhez szükséges dokumentumok közül a környezeti hatástanulmány, az örökségvédelmi hatástanulmány, az engedélyezési tervdokumentáció, a kiviteli terv és a jogerős építési engedély már rendelkezésre áll. A tervek szerint az előkészítő fázis 2012 tavaszán zárul.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) társfinanszírozásával valósul meg. A beruházás előkészítésére a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) keretén belül több mint bruttó 75 millió forint áll rendelkezésre, aminek 15 százaléka hazai forrás, 85 százalékát pedig az ERFA fedezi.

Forrás: Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. – NIF Zrt.
.

(Ezt a cikket 281 alkalommal tekintették meg.)