Érdekességek Hírek Kishaszonjárművek

Az új Fiat Dobló Cargo nyerte el a 2011-es Év haszongépjárműve díját

A 24 országból érkezett haszonjármű szakíróból álló zsűri a lehetséges 168-ból 128 ponttal az új Fiat Dobló Cargónak ítélte a 2011-es Nemzetközi Év Haszongépjárműve díjat. A rangos díjat az egyik legjelentősebb európai haszonjármű kiállításnak számító 63. Hannoveri Nemzetközi Autószalonon adták át.

A díjazott haszongépjármű dizájnja sok szempontból lenyűgözte a zsűrit, de ezek közül is a felvonultatott karosszéria- és raktérváltozatok száma volt a legjelentősebb. A Dobló kínálata a hosszú tengelytávú, emelt tetejű modell mellett vontató padlólemezes és kisteherautó változatokat is tartalmaz.

“A zsűrire a gazdag, többek között turbófeltöltéses földgázas, valamint elektromos hajtást is felvonultató motorpaletta is nagy hatást tett. Ezen felül a Doblo különféle változatainak vezetési élményét és magas szintű kényelmét is nagyra értékeltük” – hangsúlyozta a 2011-es díj átadásánál Pieter Wieman, az Év Haszongépjárműve díj zsűrijének elnöke.

“Az új Dobló Cargo rendkívül innovatív jármű. Kategóriájában a Dobló kínálja a legváltozatosabb felépítményeket, a legalacsonyabb károsanyag-kibocsátást és a legfejlettebb technológiát. Ez a díj erőfeszítéseink elismerése. A díj igazolja a Dobló innovatív mivoltát, és a vásárlók igényeinek változására adott válaszaink helyességét” – köszönte meg a díjat Lorenzo Sistino, a Fiat Commercial elnök-vezérigazgatója.

Forrás: Schiller M3
.

(Ezt a cikket 235 alkalommal tekintették meg.)