Magyarországon is bemutatkozik az elektronikus útdíjfizetési rendszer európai szolgáltatója

Az eurotoll budapesti regionális központja ismertette azon szolgáltatásait, melyekkel Európa autópályáinak teljes átjárhatóságát képes biztosítani a szállítmányozó vállalatok számára.

Annak érdekében, hogy az elektronikus útdíjfizetési rendszer (ETS) EU-direktívák (2009/750/EC) szerinti egységesítése hazánkban és a régióban is minél zökkenőmentesebben megtörténjen, az eurotoll létrehozta hazai leányvállalatát. Az eurotoll Közép-Európa Zrt. 2010 januárjában kezdte meg működését Magyarországon, hogy a régió egyik vezető elektronikus útdíjfizetési szolgáltatójává váljon. A budapesti irodát két szakember Bokor-Fekete Zsuzsanna, kereskedelmi és ügyfélkapcsolati vezető és Lázár Mihály, pénzügyi és adminisztrációs vezető irányítja. Jean-Michel Martinez elnök-vezérigazgató elmondta: „Az eurotoll Közép-Európa az a szolgáltató vállalat, mely még közelebb kerül a közép-európai üzleti partnereihez, felkészülve a térség gazdasági fellendülésére.”

A 2006-ban megalapított elektronikos útdíjfizetési szolgáltató vállalat, a francia székhelyű eurotoll, egyike Európa legnagyobb elektronikus útdíjfizetési- és adatszolgáltatóinak, mely európai hálózatán keresztül megbízható minőségi szolgáltatást nyújt a szállítmányozói vállalatoknak. A várhatóan hazánkban is kiépítésre és bevezetésre kerülő elektronikus útdíjfizetési rendszer (ETS) már számos európai országban bizonyította eredményességét. A vállalat célja, hogy a 2012-ig hazánkban is bevezetésre kerülő rendszer különböző szolgáltatásainak köszönhetően olyan átjárható szisztémát hozzanak létre, mellyel a szállító vállalatok európai kereskedelmi forgalmát az EU-direktíváknak megfelelően egységesíti.

Az eurotoll már elérhetővé tette az európai útdíjfizetési infrastruktúrát, valamint az ezzel járó kedvezményeket Ausztriában, Olaszországban, az alpesi alagutakban, Spanyolországban, Szlovákiában és Franciaországban. Az eurotoll teljes körű szolgáltatása lehetővé teszi a flottamenedzserek számára az úthasználati díjak ellenőrzését, ezzel is növelve flottájuk versenyképességét és jövedelmezőségüket. Az eurotoll fedélzeti egységek 80%-a pedig további értéknövelt szolgáltatásokat is biztosít (jelentések, riasztások, stb.), többek között áfa-visszaigénylést tesznek lehetővé egész Európában. Bokor-Fekete Zsuzsanna a budapesti leányvállalattól elmondta: „Még egy évesek sem vagyunk, de 2010 végére elérjük a 100. ügyfelünket. Azt gondolom, hogy ez egy igen versenyképes eredmény. Tisztán csakis autópályákkal foglalkozó szolgáltatóként ügyfeleinknek kifejezetten előnyös megoldásokat tudunk nyújtani.”

Az eurotoll és Magyarország

  • Az eurotoll jelenleg 8 szakemberrel szolgálja ki a hazai, a szlovák és az osztrák ügyfeleket.
  • Az eurotoll könnyen használható, egyszerű megoldást kínál az útdíjfizetésre kötelezett szállítmányozó vállalatok számára, az alábbi előnyök mellett:
  • Átlátható díjszabás
  • Támogatás biztosítása a szükséges formalitásoknál
  • Tanácsadás
  • Költségoptimalizálás

Az eurotoll

Az eurotoll az útdíjfizetéssel kapcsolatos szolgáltatások terén tölt be piacvezető szerepet Európában. A francia és spanyol elektronikus díjfizetési piac, valamint a Tis-PL piac első számú szereplője a nagy európai szállítmányozó cégek körében. Az eurotoll értéknövelt szolgáltatásokat tervez és biztosít ügyfelei – többek között a szállítmányozó vállalatok és szervezetek – számára három fő üzletágán keresztül, melyek elektronikus díjbeszedéssel, interoperábilis elektronikus díjfizetési szolgáltatások nyújtásával, valamint tanácsadással és szállítási költségek optimalizálásával kapcsolatos szolgáltatások nyújtásával foglalkoznak.

2009-ben az eurotoll 830 millió euró díjbevételre tett szert, 23 millió euró árbevétel mellett. Az eurotoll 130.000 aktív fedélzeti egységének 80%-a értéknövelt szolgáltatásokat is biztosít. A vállalat ügyfélbázisába 10 ezer szállítmányozó cég tartozik, melyek 45%-a külföldi vállalat.
Az eurotoll 27 európai országban működik 85 alkalmazottat foglalkoztatva, 23 partnercéggel együttműködve. Bővebb információ a www.eurotoll.eu weblapon magyar nyelven is található.

Forrás: Magyar Közlekedés

(Ezt a cikket 454 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?