DAF LF, CF: Tökéletes partner a gyakori áruszállításban

A DAF az EU egyik legnagyobb kamiongyártó vállalata, amely 2009-ben a 15 tonna feletti kategóriában közel 15%-os piaci részesedést ért el, ezenfelül 20%-os piaci részesedéssel piacvezető szerepet tölt be a nehéz-tehergépkocsi kategóriában. A DAF ideális partner a vontatók és a speciális igények alapján gyártott kamionok esetében. Ez az, amiért a DAF széles választékkal jelentkezik a két-, három- és négytengelyes járművek körében. Minden igényt kielégítően kiválóan alkalmas áruterítéshez, építőipari vagy lakossági szükségletek kielégítéséhez, a mezőgazdasági szektor részére, valamint a távolsági nehézáru-szállítás esetében.

A DAF LF GVW 7,5-18 tonnáig és a DAF CF 18-50 tonnáig terjedő, illetve az azt meghaladó össztömeggel rendelkező járművei révén kiváló partner a rendszeres disztribúciós feladatok ellátásában. A DAF pontosan tudja, hogy az üzemeltetők mit kívánnak ettől a kategóriától: minél alacsonyabb önsúlyt és minél magasabb hasznos terhelhetőséget, valamint a legfontosabbat: egyszerű kezelhetőséget.

Alacsony kabinpadlózatot, amely lehetővé teszi a kabinba történő könnyű ki- és beszállást, a típuson belüli lehető legnagyobb üvegfelületet a jó kilátás érdekében, kompakt vezetőfülkét a jó manőverezőképesség érdekében, egy extra hatékony fűtő- és szellőzőrendszert, amelynek köszönhetően a beltér hőmérséklete az ajtónyitás után a legrövidebb időn belül visszaáll egy kellemes hőmérsékletre. De vannak más fontos tényezők is: extra magas akkumulátorkapacitás, hogy az emelőlapok gyakori használata ne okozzon váratlan járműleállást, továbbá az első tengelyek fokozott tengelynyomástűrése, amely kivédi a túlterhelést átterhelődés esetén. Ez kiemelten fontos tényező gyakori részrakodás esetében. Természetesen az LF és CF áruterítő járművek optimális manőverezési lehetőséget biztosítanak: az első kerekek fordulási szöge az 50°-ot is eléri, így a vezető rendkívül kis helyen képes megfordulni. A városi áruterítés – a DAF LF és CF típusoknál, a nagyobb mértékű súly és mennyiségi igények kielégítése érdekében – hátsókerék-kormányzással ellátott pótkocsis változattal oldható meg. Ez azt jelenti, hogy ezáltal a jó manőverezőképesség feladása nélkül egy extra, 7,5 tonnás GVW alakítható ki. Így jól alkalmazható a telephelyek közötti szállításhoz, illetve ideális partner az italok kiszállítására. Egy másik fontos tényező a városi áruterítés esetében az alacsony károsanyag-kibocsátás, így minden járműváltozat kapható EVVnormának megfelelő motorral is. A DAF LF négyhengeres PACCAR FR motor – amelyet gyakran használnak a városi forgalomban – még a nagyon szigorú EEV károsanyag-kibocsátási normákat is teljesíti.

Forrás: DAF in Action magazin
.

(Ezt a cikket 360 alkalommal tekintették meg.)