A Schwarzmüller a Krone haszongépjármű csoport stratégiai partnere lesz

Közös ügyfélközpontúság a termékportfólió bővítése és a szolgáltatási szakértelem kiterjesztése révén az európai haszongépjármű-piacon.

Beate Paletar és Bernard Krone - Forrás: KRONE GROUP

A Krone csoport bejelenti a Schwarzmüller csoportba történő befektetését és az ehhez kapcsolódó partnerséget az európai haszongépjármű-iparban. Ezzel az együttműködéssel a két családi tulajdonban lévő vállalat a gyártási hálózatok közös bővítését és az átfogó szolgáltatási környezetek kialakítását erősíti az egymást kiegészítő termékpalettán keresztül.

Szakértelem és innováció a hagyományokkal

A Schärding melletti Freinbergből származó osztrák Schwarzmüller csoport 390 millió eurós éves forgalmával és 1950 elkötelezett alkalmazottjával a haszongépjármű-szektorban a speciális járművek jelentős európai gyártója. A távolsági fuvarozás, az építőipar és az infrastruktúra szektor széles portfólióját többek között a könnyűszerkezetes konstrukció és a terméktestreszabási lehetőségek széles skálája jellemzi. Különösen figyelemre méltóak a népszerű könnyű pótkocsik, a robusztus billenős félpótkocsik vagy a kiváló minőségű tartálykocsik, valamint a Hüffermann leányvállalat konténerszállítói a hulladékkezelési szektorban. A termékportfóliót teherautó-karosszériák, alacsony rakodókocsik, járópadlós pótkocsik és fa-/tartós járművek széles választéka teszi teljessé.

Az európai termelési kapacitások bővítése

A Schwarzmüller-csoportnak négy modern gyártóhelye van Németországban, Magyarországon, Csehországban és Ausztriában, amelyek mindegyike rendelkezik specializációval, és tükrözi a gyártó széles körű gyártási szakértelmét. Ez mindkét vállalat számára lehetőséget ad arra, hogy megerősítsék helyi gyökereiket az egész európai piacon. Ezenkívül kilenc másik országban lévő fiókok erősítik a Krone európai jelenlétét és kiterjedt értékesítési hálózatát, amelyet ez a partnerség megszilárdít. Ezeknek a helyszíneknek a Krone Haszonjármű-csoport égisze alá történő integrációja az elosztási kapacitások növekedését, a hozzáértő szervizhálózatok bővítését és ezzel az egész európai piacon az ügyfélközelség iránti egyértelmű elkötelezettséget is ígéri.

A márkák függetlensége és megerősítése

Az új ipari partnerség tiszteletben tartja a Schwarzmüller-csoport erős márkáinak függetlenségét. Ez a hozzáállás hangsúlyozza azt a közös célt, hogy megőrizzük az identitást az egyéni ügyfélkapcsolatok számára, ugyanakkor szinergiákat használjunk az innováció és a növekedés érdekében. A Krone szakértelmének támogatásával a Schwarzmüller-csoport a meglévő irányítás alatt folytatja tevékenységét. A tulajdonos Paletar család személyes részvétele is megmarad a testületekben és az operatív ügyekben.

Közös jövőkép

„Ezt a partnerséget jelentős lépésnek tekintjük egy még szélesebb termékportfólió és egy kibővített szolgáltatási világ felé. Célunk, hogy az ügyfél mindig megtalálja nálunk a megfelelő szállítási megoldást. A Schwarzmüller bevonása a Krone Haszonjármű-csoportba biztosítja, hogy ennek a követelménynek még nagyobb mértékben tudunk megfelelni” – magyarázza Bernard Krone, a Krone Csoport felügyelőbizottságának elnöke, hangsúlyozva egyértelmű elképzelését az ügyfélközpontúságról.

A Schwarzmüller-csoport tulajdonosa, Beate Paletar hozzátette: „Az új tulajdonosi struktúrában lévő ipari partnerséget lehetőségnek tekintjük arra, hogy modern, hagyományos vállalatunkat közösen tovább professzionalizáljuk, optimálisan ellensúlyozzuk a szabályozási akadályokat, és így biztos jövőt és stabil munkahelyeket biztosítsunk. Mindkét családi vállalkozás a múltban bebizonyította, hogy nagyon hasonló értékeket képvisel. Várjuk a gyümölcsöző együttműködést ezekben az izgalmas időkben”.

Miután a trösztellenes hatóságok várhatóan jóváhagyták a vállalat részvény részesedését, a Krone és Schwarzmüller együtt indul el egy olyan jövő felé, amelyet erős európai jelenlét jellemez majd. Ez az új stratégiai szövetség mindkét vállalat elkötelezettségét mutatja, hogy továbbra is aktívan alakítsák a haszongépjármű-ipart, és megfelelő termékekkel és innovatív szolgáltatásokkal proaktívan kiszolgálják az ügyfelek minden igényét.

Forrás: KRONE GROUP

(Ezt a cikket 37 alkalommal tekintették meg.)