Növényi fehérjék: A teljes értékű táplálék sportolóknak és nem csak sportolóknak egyaránt (x)

A növényi fehérjék egyre népszerűbbek.

A fehérje egyike a három létfontosságú makrotápanyagok, aminek a helyes egyensúlya egészségünk egyik alappillére. Többek között elengedhetetlen szerepe van számos hormon termelésében, kiváló energiaforrásként szolgál, és immunrendszerünk egészséges működéséhez is szükséges.

stock-fotó

Mi az a növényi fehérje? Nos, nem kell túlságosan ezt misztifikálni, hiszen minden olyan fehérje az, ami nem állati forrásból származik. Szóval akkor felmerül az oly sokszor hangoztatott kérdés, hogy miben van fehérje a húson kívül? Elég sok mindenben! A gabonától kezdve, a magokon és hüvelyeseken át, egészen a zöldségekig. Igen, még a salátában is – még ha nem is sok – de van protein.

A növényi fehérjék egyre népszerűbbek,

nem csupán a vegánok és vegetáriánusok körében, de azok körében is, akik tudatosabban táplálkoznak és odafigyelnek az egészségükre. Amellett, hogy kiváló alternatívái az állati eredetű fehérjéknek, számos előnnyel is járnak, melyek nem csak a sportolók számára fontosak.

Egészségesebbek:

Ezek a protein félék általában kevesebb zsírt és koleszterint tartalmaznak, mint az állati eredetű társaik. Ezenkívül rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdagabbak lehetnek, melyek hozzájárulnak az általános egészség megőrzéséhez.

Környezetkímélőbbek:

A növényi eredetű fehérjék előállítása kevesebb környezeti terheléssel jár, mint az állati eredetű fehérjék előállítása. Ez fontos szempont a fenntarthatóság jegyében.

Széles választék:

Számos formában kaphatók, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt. Választhatunk porokat, shake-eket, rágcsálnivalókat, sőt, teljes értékű élelmiszereket is. A népszerű források közé tartoznak a szójabab, a lencse, a bab, a diófélék és a magvak.

stock-fotó

A Supplements House kínálata:

Supplements House széles választékát kínálja a növényi eredetű fehérjéknek, beleértve a porokat, a shake-eket és a rágcsálnivalókat. Termékeik 100%-ban növényi eredetűek és számos ízben kaphatók.

Növényi fehérje shake-ek:

A növényi eredetű fehérje shake-ek gyorsan fogyaszthatóak, egyszerűek és könnyen emészthetők. Kiváló választást jelentenek útközbeni fehérjebevitelre, edzés utáni regenerációhoz, vagy akár étkezések kiegészítésére.

Szójabab:

A szójabab a növényi fehérjék egyik legjobb forrása. Teljes értékű fehérje, ami azt jelenti, hogy mind a kilenc esszenciális aminosavat tartalmazza, amelyekre a szervezetnek szüksége van. A szójabab rostban, vasban és kalciumban is gazdag.

Fontosak a sportolók számára:

A sportolók számára a fehérjebevitel kiemelten fontos. Ezek a fehérjék kiváló alternatívát nyújthatnak, sőt, számos előnnyel is járhatnak:

 • Könnyebb emészthetőség: általában könnyebben emészthetők, mint az állati eredetű fehérjék, ami kevesebb emésztőrendszeri panaszhoz vezethet.
 • Gyorsabb felszívódás: Az ilyen típusú fehérjék, különösen a borsó alapú fehérjék, gyorsabban szívódnak fel, mint az állati eredetűek, ami ideális az edzés utáni regenerálódáshoz.
 • Tápláló tápanyagok: Rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdagabbak lehetnek, mint az állati eredetűek.
 • Fenntarthatóság: Előállításuk kevesebb környezeti terheléssel jár, mint az állati eredetű változat előállítása.

Vegán fehérjeforrások listája

A lista a teljesség igénye nélkül:

 • Szójabab (és szójakészítmények, mint a tofu)
 • Lencse
 • Bab (és abból készült termékek, mint a tempeh)
 • Csicseriborsó
 • Magok (Mandula, kesudió, földimogyoró stb.) és magkrémek (földimogyoróvaj)
 • Burgonya
 • Brokkoli
 • Gabona (különösen búzasikér, és abból szejtán)
 • Tengeri moszat/hínár
 • Quinoa
 • Zöldborsó
 • Sörélesztőpehely

Ezeket természetesen azonnal fogyasztható állapotban is megkaphatod megvásárolhatod, webshopunkból. A lényeg, hogy ezek a fehérje-félék azonnal fogyaszthatóak így hatásuk is sokkal gyorsabban érezékelhető.

Néhány kiemelt termék:

Növényi fehérje porok: BioTechUSA Vegan Protein, Myprotein Vegan Blend, Scitec Nutrition 100% Vegan Protein

Növényi fehérje shake-ek: Weider Gold Vegan Protein Shake, Nutrend Vegan Protein Shake, Beam High Protein Vegan Shake

Növényi fehérjés rágcsálnivalók: Myprotein Vegan Protein Bar, Scitec Nutrition Vegan Protein Cookie, Weider Gold Vegan Protein Brownie

A Supplements House nem csak széles termékválasztékkal várja a vásárlókat, de szakértői tanácsadással is segít a megfelelő termék kiválasztásában. A vásárlás kényelmesen online is lehetséges, versenyképes árakon.

A növényi fehérjék kiváló választást jelentenek sportolóknak és nem sportolóknak egyaránt. Egészségesebbek, környezetbarátabbak és számos előnnyel járnak. A Supplements House széles választékában mindenki megtalálhatja a számára megfelelő terméket.

W.P.

(x) A cikk fizetett promóciót tartalmaz.

(Ezt a cikket 13 alkalommal tekintették meg.)