Milyen ortopéd autós párnák léteznek? (x)

Rendkívül fontos egy ergonomikus párna használata a gépjárművezetők számára.

Forrás: ortek.hu

A gépjárművezetők sok időt töltenek a volán mögött. Ez olyan negatív következményekhez vezethet, mint a vér pangása, a fej, a nyak és a hát fájdalmai. Ezért rendkívül fontos egy ergonomikus párna használata a gépjárművezetők számára, mivel kényelmet és kellemes érzést biztosít a hosszú utazások során. A cikkünkből megtudhatja, milyen kiegészítőről is van szó, és az egészségünk szempontjából miért fontos az anatómiai párna helyes használata.

Forrás: ortek.hu


Miért van szükség autós párnára?

Az ortopédiai autós párna a test helyes helyzetének biztosítására szolgál, amikor a gépjárművezető az autóban ül. Fő célja, hogy a hátat és a nyakat anatómiailag helyes helyzetben tartsa, csökkentve a gerinc terhelését. Íme néhány ok, miért is ajánlott a használata:

 • Háttámasz. A kiegészítő segít elkerülni a rossz testtartást és csökkenti a hát megterhelését. Rossz testtartás vagy egyéb hátproblémák esetén korrigálhatja az ülőhelyzetet;
 • Csökkenti a fáradtságot. A hosszú utazások hosszan tartó, egy pozícióban való üléssel járnak, ami fáradtságot és fájdalmat okozhat a hátban és a nyakban;
 • Csökkenti a sérülés kockázatát. Az ortopéd ülőpárna használata segít elkerülni az irritációt és a mikrotraumát.

Ezenkívül a nyak-, a hátpárnák vagy az ülésre szánt autóspárnák a kiváló minőségű és rugalmas anyagok használatának köszönhetően jelentősen növelik az autóban való tartózkodás kényelmét mind a vezető, mind az utas számára.

Melyik a legjobb ortopédiai párna egy vezető számára?

A párna választás kérdéséhez komolyan kell hozzáállni, mivel a megfelelő kiegészítő a kényelmes és pihentető utazás kulcsa a járművezető számára. De hogy melyik ortopédiai párna a legjobb, az a következő tényezőktől függ:

 1. Cél – miért van szüksége a kiegészítőre, milyen funkciókat lát el. Ez lehet autós nyak- vagy derékpárna a hosszú ideig tartó üléshez.
 2. Anyagok – az allergiától szenvedőknek hipoallergén párnatöltetre és párnahuzatra van szügsége.
 3. Méret és forma – ezek szorosan összefüggnek a tervezett felhasználással. Páldául, egy autós háttámasz téglalap alakú és speciális kitüremkedésekkel rendelkezik, hogy megvédje a hátat az oldalirányú elmozdulásoktól.
 4. Átgondolt rögzítés. A kiegészítőt biztonságosan kell rögzíteni az autósüléshez.

A legjobb kiegészítőt csak ortopéd szakorvossal való konzultációt követően lehet kiválasztani. Ő felállítja a pontos diagnózist és megállapítja az elváltozást, amelyet egy bizonyos típusú ortopédiai párnával korrigálni lehet.

Ortopéd autós párnák fajtái:

 • hajdinahéj;
 • gél;
 • latex;
 • holofiber;
 • memóriahatású poliuretán hab;
 • mikroszál stb.

Az ortopédiai párnákat rendeltetésük szerint is felosztják:

 • Autós fejpárna. A kiegészítő támogatja a fejet és a nyakat, patkó alakú és memóriahabos töltettel rendelkezik;
 • autós hátpárna. Megtámasztja az ágyéki gerincet. Egyes modellek szellőzőrendszerrel rendelkeznek;
 • autó üléspárna. Fenntartja az ágyéki gerinc fiziológiailag helyes helyzetét, és megelőzi az aranyér, a prosztatagyulladás és más betegségek kialakulását.

Napjainkban egyre többen döntenek a memóriahabos párna használata mellett. Az ortopédiai párnák javítják az alvás minőségét, tehermentesítik a gerincet, serkentik a vérkeringést, javítják a testtartást ülés közben, minimizálják a testre nehezedő nyomást. Az Ortek online katalógusában az összes ilyen típusú kiegészítő megtalálható. A mai világban az ortopéd párna autóba egy elengedhetetlen dolog gépjárművezetők számára, amely segít megőrizni az egészséget a hosszan tartó ülés során, vagy enyhíti a meglévő elváltozások súlyosságát.

Az https://ortek.hu/ anyagai alapján.

W.P.

(x) A cikk fizetett promóciót tartalmaz.

(Ezt a cikket 21 alkalommal tekintették meg.)