Tízmilliárd forintos beruházással új logisztikai komplexumot épített a Gebrüder Weiss Dunaharasztiban

Átadták a Gebrüder Weiss Kft. 10 milliárd forintos beruházással épült logisztikai komplexumát.

MTI/Lakatos Péter

Átadták a Gebrüder Weiss Kft. 10 milliárd forintos beruházással épült logisztikai komplexumát csütörtökön Dunaharasztiban, amely a legmodernebb, leginnovatívabb technológiákkal működik.

Wolfgang Senger-Weiss, a Gebrüder Weiss (GW) konszern igazgatótanácsának elnöke az átadási ünnepséget megelőző sajtótájékoztatón elmondta, hogy az elmúlt évek recessziója után újraéled a konjunktúra, az ipari termelésben, különösen az autó- és az elektronikai iparban tapasztalható növekedés alapján a következő években a fuvarozás és a logisztikai szolgáltatások iránti keresletbővülésre lehet számítani. „Központi fekvése miatt Magyarország Nyugat-Európa, valamint az Adria, a Fekete-tenger és a Balkán régiók közötti áruforgalom fordítókorongja” – fűzte hozzá.

Thomas Schauer, a GW közép- és kelet-európai regionális vezetője arról beszélt, hogy az új logisztikai központ magas szintű automatizált rendszerekkel rendelkezik, az áruk tárolásáról és mozgatásáról intelligens technológiák gondoskodnak. Hozzátette, hogy az egyik ilyen az AutoStore által szállított automatikus tárolórendszer, amely már nem polcokat használ az áruk tárolására, hanem műanyag ládákat, amelyeket egy alumínium vázrendszerben, közlekedőfolyosók nélkül tárol, önjáró robotok segítségével.

Varga Bálint a GW Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az átadott komplexum 10 ezer négyzetméteres, átrakóraktárakkal, magasraktárakkal, valamint a hozzájuk tartozó irodákkal és 100 dokkolókapuval rendelkezik. A fejlesztéssel a vállalat központi logisztikai létesítménye 32 ezer négyzetméterre bővült, magyarországi logisztikai telephelyhálózatának összesített területe ezzel megközelíti a 100 ezer négyzetmétert.

A társaság eseményhez kapcsolódó sajtóközleménye szerint a GW Magyarországon Dunaharaszti mellett Győrött, Zalaegerszegen, Pécsen, Szegeden és Polgáron működtet telephelyeken, alkalmazottainak száma 450. A vállalat következő nagyberuházása Győrben valósul meg 2026-ban, ahol önálló logisztikai létesítményt kíván felépíteni. Az ausztriai székhelyű Gebrüder Weiss Holding egy globális, teljes körű szolgáltatást nyújtó logisztikai vállalat, amely mintegy 8600 munkavállalót foglalkoztat, és 180 saját tulajdonú telephellyel rendelkezik. A vállalat 2023. évi forgalma 2,47 milliárd euró volt. A vállalat portfóliója szállítmányozási és logisztikai megoldásokat, digitális szolgáltatásokat, valamint ellátásilánc-menedzsmentet tartalmaz.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Gebrüder Weiss Szállítmányozási és Logisztikai Kft. a 2022-es üzleti évet 19 milliárd forint nettó árbevétellel és 1,3 milliárd forint adózott eredménnyel zárta. A 2021-es üzleti évben 20 milliárd forint nettó árbevételt  és 1,4 milliárd forint adózott eredményt ért el.

Forrás: MTI

(Ezt a cikket 38 alkalommal tekintették meg.)