A cargo-partner első 100 napja a Nippon Express Group tagjaként

A nemzetközi szállítmányozási és logisztikai szolgáltató több, mint 100 nappal ezelőtt, 2024. január 4-én vált a Nippon Express Group tagjává.

Forrás: cargo-partner

A nemzetközi szállítmányozási és logisztikai szolgáltató több, mint 100 nappal ezelőtt, 2024. január 4-én vált a Nippon Express Group tagjává, amit január 8-án egy nagyszerű megnyitó keretein belül ünnepeltek meg a bécsi Hofburg Palotában. A cargo-partner és a Nippon Express az ünnepséget követően azonnal neki is látott a közös munkának, és mára több mint tíz munkacsoportjuk 180 feladattal foglalkozott.

Forrás: cargo-partner

Az 1983-ban magántulajdonban alapított cargo-partner 5 fős csapata 4.000 főre nőtt az évek alatt, és 160 irodával rendelkezik több mint 40 országban. A cargo-partner globális szervezete különösen erős Közép- és Kelet-Európában, ami ideálisan kiegészíti a Nippon Express hálózatát. Az átalakulás első szakaszában a vállalatok a szinergiák azonosítására összpontosítottak, és olyan területeket kerestek, ahol kiegészítve egymást, kihasználhatják egymás erősségeit.

„Együttműködésünk első 100 napjának tapasztalatai alapján büszke vagyok a cargo-partner és a Nippon Express csapatainak magas szakmai színvonalára, pozitív hozzáállására és elkötelezettségére. Egyedülálló lehetőségünk van arra, hogy valami maradandót és nagyszerűt építsünk fel, és már elkezdtünk kölcsönösen előnyös projekteket is megvalósítani. Teljes mértékben meg vagyok győződve arról, hogy „we will find the way – megtaláljuk az utat”, ha “we taking it personally – személyes ügyként kezeljük”. Vállalataink nemcsak üzleti, hanem kulturális szempontból is ideálisan illeszkednek egymáshoz” – mondta Luca Ferrara, a cargo-partner vezérigazgatója.

Új logó

Az egyik első lépés a cargo-partner vizuális azonosításának adaptálása volt, egy olyan logó bevezetése, amelyben továbbra is megtalálhatóak a cargo-partner-t ismertető sirályok, de szerepel a „Member of Nippon Express” felirat is, hogy vizuálisan is látható legyen a cargo-partner jelenléte a  több mint 70 000 alkalmazottal rendelkező csoportban. Az új logó már látható a fischamendi cargo-partner telephelyen, és fokozatosan megjelenik a többi országban működő cargo-partner irodák és raktárak épületein is.

Forrás: cargo-partner

A megfelelő felállás kialakítása

A megnövekedett légi és tengeri árufuvarozási volumen növeli a cégcsoport versenyelőnyét a globális piacon. Lehetővé teszi a gyors reagálást a világszerte felmerülő különféle vevői igényekre, erősíti az Ázsia és Európa közötti logisztikai kapacitásokat, és megerősíti a globális ügyfélstruktúrát is. A cargo-partner különleges szakértelmet fejlesztett ki a gyűjtőkonténeres szállítmányozásban, mint Közép- és Kelet-Európa vezető szállítmányozója, saját heti LCL konzolidációs vonalakkal rendelkezik több mint 20 ázsiai és kelet-mediterrán országból a koperi és ljubljanai központjaiba.

Raktározási lehetőségek bővítése

A kizárólag fából épült bécs melletti „iLogistics Center”-től kezdve az ázsiai és USA-beli korszerű létesítményekig a cargo-partner jelenleg 300.000 m2 raktárterületet kínál világszerte az ellátási láncok optimalizálása és az ügyfelek működési hatékonyságának növelése érdekében. A Nippon Express-nek Japánban mintegy 2,95 millió m2 és a tengerentúlon körülbelül 2,4 millió m2 raktárterülete van. A cargo-partner is hozzáférést kap ezekhez a létesítményekhez, így rugalmasabban és tökéletesebben támogathatja ügyfelei ellátási láncát.

Forrás: cargo-partner

A 2025-ös oszakai Expo

Az „Expo 2025” a japán Oszakában kerül megrendezésre 2025. április 13. és október 13. között. A „Japanese Association” szövetség a Nippon Express-t választotta a 2025-ös EXPO teljes körű logisztikai szolgáltatójának, aki az eseményhez tartozó szállítmányozási és raktározási igényeket kezeli majd. A cargo-partner sűrű és átfogó közép- és kelet-európai hálózatával támogatja a projektet. „Ezek lesznek az első kiemelkedő események annak a közös utazásnak, amely még csak most kezdődött” – szögezi le Luca Ferrara – „a lehetőségek végtelenek, és csapatként arra törekszünk, hogy mindegyiket megragadjuk”.


A cargo-partner-ről

A cargo-partner magántulajdonban lévő, teljes körű info-logisztikai szolgáltató, amely légi, tengeri, vasúti, közúti szállítmányozási és raktározási megoldások átfogó portfólióját kínálja. Az informatika és az ellátási lánc optimalizálása területén 40 év alatt szerzett szaktudása segítségével a vállalat személyre szabott szolgáltatásokat nyújt az iparágak széles skálájához, hogy világszerte versenyelőnyt teremtsen ügyfeleinek. Az 1983-ban alapított cargo-partner 2021-ben 1,8 milliárd eurós, 2022-ben közel 2,05 milliárd eurós árbevételt ért el, és jelenleg 4000 főt foglalkoztat világszerte. 2024 januárjától a Nippon Express Group tagjaként működik tovább.

Forrás: cargo-partner

(Ezt a cikket 50 alkalommal tekintették meg.)