A DAF Trucks Vlaanderen elnyerte „A jövő gyára” címet

Ezzel a rangos elismeréssel a DAF belgiumi, Westerlóban működő fülke- és tengelygyárának lenyűgöző fejlesztését díjazták.

Forrás: DAF │ DAF Hungary Kft.

A DAF Trucks Vlaanderen elnyerte „A jövő gyára” címet. Ezzel a rangos elismeréssel a DAF belgiumi, Westerlóban működő fülke- és tengelygyárának lenyűgöző fejlesztését díjazták, amely által az üzem minden ízében modern, technológiailag magas szintet képviselő létesítménnyé vált, és bekerült a világ legkorszerűbb hasonló gyárainak sorába.

Forrás: DAF │ DAF Hungary Kft.

A Belga Vállalkozások Szövetsége, az Agoria, minden évben odaítéli „A jövő gyára” címet néhány innovatív és fenntartható gyártóüzemnek Belgiumban. Az Agoria több mint 2000 vállalatot és 320 000 alkalmazottat képvisel a technológiai és fémiparban Flandriában, Vallóniában és a Brüsszeli régióban. Célja az innováció ösztönzése a belga ipar hatékonyságának növelése érdekében.

„Nagyszerű példa”

„A DAF Trucks Vlaanderen nagyszerű példa arra, mit jelent ’A jövő gyára’” – mondja el Jolyce Demely, az Agoria Flanders vezérigazgatója. „A belga technológiai ipar csak akkor lehet versenyképes a nemzetközi piacon, ha továbbra is lendületesen halad előre az innováció útján. Kötelességünk ennek a további bátorítása és támogatása. Ez a legjobb módja, hogy növeljük termelékenységünket, és az élen maradjunk az európai iparban zajló digitális és zöld versenyben! A flamand iparpolitikának is erre kell összpontosítania.”

Forrás: DAF │ DAF Hungary Kft.

„Valódi elismerés a csapat számára”

A DAF Trucks számára a díj valódi elismerés azért a jelentős átalakulásért, amelyen az üzem keresztülment az újgenerációs járművek átfogó sorozatának gyártására való felkészülés során.

„Először is, ez valódi elismerés a csapat számára” – mondta Stijn Van Eyken, a DAF Trucks Vlaanderen ügyvezető igazgatója. „Közösen terveztük és valósítottuk meg a teljesen új fülkegyárat, amelynek része a környezetbarát fényezőüzem, a magasszinten robotizált karosszériaüzem és a vadonatúj fülkekárpitozó gyártósor, amely rendkívül ergonomikus megoldást jelent munkatársaink számára.”

Forrás: DAF │ DAF Hungary Kft.

Van Eyken hozzátette: „Ezenkívül a tengelygyárat is teljes mértékben átalakítottuk, hogy a legmagasabb minőség mellett optimális munkakörülményeket is biztosítson. Biztos vagyok benne, hogy az újgenerációs DAF XD, XF, XG és XG+ tehergépkocsik részben a Westerlóban gyártott kiváló fülkék és tengelyek miatt nyerték el 2022-ben és 2023-ban.

„Az év nemzetközi tehergépkocsija” címet. „A jövő gyára” elismerés pedig ismételt bizonyíték arra, hogy milyen sikeres lehet Belgiumban a csúcstechnológiás gyártóipar.” A tanúsítványt Jan Jambon flamand miniszterelnök adta át Stijn van Eyken részére.

Forrás: DAF │ DAF Hungary Kft.

(Ezt a cikket 57 alkalommal tekintették meg.)