Hullámkarton előnyei a szállítmányozás során

Ismerősek az olyan nehézségek, mint például a költözés vagy a csomagküldés?

Forrás: csomagoljunk.hu

Ismerősek az olyan nehézségek, mint például a költözés vagy a csomagküldés? Mindegyiknél csomagolás szükséges, majd a dobozok egymásra pakolása, rakodása. Mindezekhez pedig a megfelelő csomagolóanyagot megtalálni nem könnyű feladat. Webshopos csomagküldés esetén gyakran felmerül a kérdés, hogy mi lenne a legmegfelelőbb csomagolóanyag.

Forrás: csomagoljunk.hu

Mi az, ami könnyen beszerezhető, megfelelő védelmet biztosít a termékek számára és még környezetbarát is?

A legnagyobb félelmünk, amikor feladunk egy csomagot az, hogy összetörve érkezik a célponthoz. A választott csomagolóanyag nem védi a terméket, így a hosszabb utak során, még a nem törékeny áruk is megviselten érkeznek meg.

Költözésnél szintén hasonló a helyzet, hiszen összepakolt, bedobozolt holmijainkat épségben szeretnénk kipakolni az új házunkban.

Ismerkedjünk meg a hullámkartonnal

hullámkarton a csomagolás és a szállítás egyik legnépszerűbb megoldása. A hullámkartonból készült dobozok testreszabhatóak, kitűnő védelmet biztosítanak, költséghatékonyak és távol tartják a nedvességet, illetve egyéb környezeti hatásokat a tárolt terméktől.

Kialakításuknak köszönhetően könnyedén összeszerelhetőek, nem igényelnek nehéz munkát vagy drága szerszámokat.

Mi a különbség a karton és a hullámkarton csomagolás között?

A karton és a hullámkarton csomagolás elsőre hasonlónak tűnhet, azonban céljuk és felépítésük különbözik.

A kartondoboz vastag papírból készül, például ruhák csomagolásához használják, hogy megakadályozzák, hogy a csomagolásban elveszítsék alakjukat.

Másfajta csomagoláshoz használata kockázatot jelent a kereskedők számára, mert az anyag csekély védelmet nyújt és további termékeket igényel a védelem érdekében.

Ezzel szemben a hullámkarton különböző rétegekből épül fel, nem pedig egyetlen lapból. Két réteg közé kerül egy hullámos anyag, amely védelmet nyújt a termékeknek.

A hullámpapír emellett egy könnyű, rugalmas anyag, ami fontos szempont azoknak, akik jelentős számú csomagot szállítanak.

Forrás: csomagoljunk.hu

Nézzük, milyen előnyökkel bír a hullámkarton a szállítások során:

Könnyű – A hullámkarton dobozok könnyűek és könnyen kezelhetőek. Így webshopos csomagszállítás esetén sokkal egyszerűbb egyik célállomásról a másikra szállítani.

A költözés során is jól jöhet, ha könnyű dobozokkal van dolgunk, hiszen a cipekedés a ki-be pakolást is könnyebbé teszi.

Környezetbarát – A hullámkarton dobozok újrahasznosítható anyagból készülnek, így újrafelhasználhatók a további újrahasznosítás érdekében. Emellett pedig a gyártáshoz használt anyagok káros vegyi anyagoktól mentesek.

Biztonsági sarkok – A dobozok 4 sarokkal rendelkeznek, amelyek megkönnyítik az egymásra való halmozást, a szállítás így egyszerűbbé és gördülékenyebbé válik.

Erősség – A hullámkarton dobozok erősek és masszívak, ellenállnak a folyamatos mozgásnak, rakodásnak, szállításnak. A belehelyezett tárgyaknak kiváló védelmet biztosítanak, miközben tartósak maradnak. A hullámkarton dobozokat különböző rétegek szerint kérhetjük, 3 és 5 rétegű dobozt is választhatunk a törékeny tárgyak védelme érdekében.

Rugalmasság – A hullámkarton anyagok egyik legjobb tulajdonsága, hogy képesek alkalmazkodni különböző formákhoz, méretekhez. A standard méreteken kívül, egyedi tervezésű dobozokkal is találkozhatunk, amelyek elősegítik a vállalkozásoknak a márka fejlesztését.

Költséghatékony – Nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy a hullámkarton doboz az egyik legolcsóbb csomagolási eszköz.

Hullámkarton doboz a Wanapack Kft-vel

Wanapack Kft. 1991 óta gyárt és forgalmaz hullámkarton dobozokat és más csomagoláshoz szükséges kiegészítőket.

A standard méretek mellett egyedi gyártású dobozt is készítenek számodra! Te megtervezed, ők megvalósítják!

W.P.

(Ezt a cikket 24 alkalommal tekintették meg.)