Az Unimog karácsonyfát visz Paderbornból Berlinbe

A nagy távolságok, a nagy rakományok és az autópályás utazások nem jelentenek problémát egy Unimoggal.

Festlicher Transport: Unimog bringt Weihnachtsbaum von Paderborn nach Berlin Unimog carries Christmas Tree from Paderborn to Berlin

A nagy távolságok, a nagy rakományok és az autópályás utazások nem jelentenek problémát egy Unimoggal. Egy paderborni kertészeti és terepépítő cég ezt demonstrálja azzal, hogy egy lenyűgözően nagy karácsonyfát visz Berlinbe.

Fotó: Daimler Truck

A 21,7 méter magas és 8,8 tonnás Nordmann fenyőt egy Unimog U 435 szállította háromtengelyes alacsony rakodógépen. A túlzott hossz miatt a mintegy 400 kilométert megtevő szállítási feladat éjszakai kísérőjárművel történt. A 350 LE körüli járművet kifejezetten erre a munkára bérelték az Unimog általános forgalmazójától, az RKF Bleses-től.

A kert- és tereprendezés mellett az erdészetben is tevékenykedő, többek között faaprítékot gyártó cég 13 éve szállít karácsonyfákat a német fővárosba megrendelője megbízásából. A cég különböző paderborni vállalkozásokat is ellát karácsonyfákkal.

Ünnepi szállítás: az Unimog karácsonyfát szállít Paderbornból Berlinbe. Fotó: Daimler Truck

Marcel Grußmann, a Grußmann Garten- und Landschaftsbau GmbH & Co KG Paderborntól: „Ez a fajta speciális szállítás csak alapos tervezés és tapasztalat birtokában lehetséges. Kezdetben egy 80 tonnás daruval raktuk fel a fát, és az ágakat a törzshöz kötöztük. A legszélesebb pontján a fa átmérője jó tíz méter. A fenyőt három méter átmérőjűre kellett összekötni, hogy biztonságosan szállíthassuk az autópályán. Összesen nyolc ember vett részt ebben a logisztikai remekműben.”

Forrás: Daimler Truck

(Ezt a cikket 36 alkalommal tekintették meg.)