Gyors növekedés: a ZF hárommillió villanymotor gyártását ünnepli

A ZF elektromos motorokat alkatrészként és elektromos hajtásokat komplett rendszerként szállít minden járműosztályhoz.

Mit Werken auf drei Kontinenten produziert ZF E-Motoren für die weltweit wachsende Nachfrage nach elektrifizierter Antriebstechnologie. Hier ein Blick in den Standort Hangzhou, China. // With plants on three continents, ZF produces electric motors for the growing global demand for electrified driveline technology. Here is a look at the Hangzhou location, China.

A ZF több mint hárommillió villanymotort gyártott, ezt a technológiát világszerte használják az elektromos járművekben. A ZF a járművek villamosításának széles spektrumát fedi le: a tisztán elektromos meghajtású személygépkocsiktól és plug-in hibridektől a haszongépjárművek elektromos hajtásáig. A gyártási évforduló a tisztán belső égésű motoroktól való függőség folyamatos csökkentését, valamint az elektromobilitásra való sikeres átállást jelenti.

A technológiai vállalat globális jelenléte révén elégíti ki az elektromos hajtások iránti globális keresletet. Fotó: ZF

A személygépkocsik és haszongépjárművek elektromos hajtásai iránti globális kereslet gyorsan növekszik – és ezzel együtt a ZF termelési adatai is: „Mindössze 18 hónap alatt a ZF megduplázta villanymotor-termelését, alig másfél millióról hárommillióra” – magyarázza Roland Hintringer, a ZF villanymotor-termékcsaládjának vezetője, hozzátéve: „A nagymértékben automatizált, rugalmas és moduláris rendszereknek köszönhetően képesek vagyunk globális ügyfeleinket igényeik szerint kiszolgálni.”

További innovációk a nagyobb hatékonyság és hatótáv érdekében

A termelési adatok és előrejelzések egyértelművé teszik, hogy a ZF sikeresen halad előre az elektromobilitás felé vezető átalakulásban. „Innovátori szerepünk is fontos tényező” – hangsúlyozza Roland Hintringer. A ZF már bejelentette, hogy volumentermelésre kifejleszti az I²SM mágnesmentes villanymotort – egy külön gerjesztésű szinkrongépet induktív energiaátvitellel –, amely a piacon jelenleg kapható mágnesmentes koncepciókkal ellentétben egyedülállóan kompakt és a legnagyobb teljesítmény és nyomatéksűrűség. A ZF a közelmúltban demonstrálta az új fejlesztéseiben rejlő lehetőségeket a további hatékonyság és ezáltal az elektromobilitás hatótávolságának növelésére az EVSys800 elektromos hajtással: A prototípus 35 százalékkal könnyebb, mint a jelenlegi elektromos hajtások, és 20 százalékkal csökkenti a CO 2 -kibocsátást a gyártás és az üzemeltetés során. Az innovatív állórész tekercselési technológiák, az új hűtési koncepció és a kompakt kialakítás teszi lehetővé ezeket a nagy optimalizálási ugrásokat.

Gyártó helyek világszerte

A ZF már gyárt elektromos motorokat Ázsiában és Európában; Jelenleg Észak-Amerikában telepítik a gyárakat. A vállalat így a következő helyszíneken szolgálja ki a jelentősebb autóipari piacokat: Hangzhou és Shenyang (Kína), Pancsevo (Szerbia), Schweinfurt (Németország), Nagyszombat (Szlovákia), Saltillo (Mexikó) és Gray Court (USA). A meglévő gyártóhelyeken jelenleg is folyik a villanymotor-gyártó létesítmények kapacitásának bővítése annak érdekében, hogy a lehető legjobban támogassák az ügyfelek ambiciózus fenntarthatósági és klímavédelmi céljait.

Forrás: ZF

(Ezt a cikket 16 alkalommal tekintették meg.)