Leterelik a Záhonyi határátkelő felé tartó teherautókat Kisvárdánál

A rendőrség a közúti közlekedés biztonságára veszélyt jelentő helyzet megszüntetése érdekében Kisvárdánál letereli a záhonyi közúti határátkelőhelyre tartó, várakozó tehergépjárműveket.

Magyarországról kilépő kamionok Záhonyban, a magyar-ukrán közúti határátkelőhelyen 2015. október 22-én. MTI Fotó: Balázs Attila

A rendőrség a közúti közlekedés biztonságára veszélyt jelentő helyzet megszüntetése érdekében Kisvárdánál letereli a záhonyi közúti határátkelőhelyre tartó, várakozó tehergépjárműveket a 4-es számú főúton – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság pénteken az MTI-vel.

Illusztráció – MTI Fotó: Balázs Attila

A tájékoztatás szerint a rendőrség a főúton várakozó tehergépjárműveket Kisvárdánál a 4-es számú főútról a 4145-ös útra tereli, a kamionok a főútra rendőri irányítás mellett, szakaszosan Tiszabezdédnél térhetnek vissza.

Mint írták, az elmúlt napokban a záhonyi határátkelőhelyen extrém mértékben megnövekedett kilépő irányú tranzitforgalom miatt a határátkelőhelytől több kilométer hosszú sorban a 4-es számú főúton várakoznak az Ukrajnába kilépni szándékozó kamionok. Annak ellenére, hogy a rendőrség a közúti határátkelőhelyet teljes kapacitással üzemelteti, a teherforgalomban a várakozási idő akár több óra is lehet – közölték.

A rendőrség a tehergépjárművek vezetőit arra kéri, hogy fokozott figyelemmel, a rendőrök jelzéseinek, utasításainak megfelelően közlekedjenek, emellett az egyéb gépjárművel közlekedőket is fokozott óvatosságra intik – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

(Ezt a cikket 27 alkalommal tekintették meg.)