Extra tengelytávok és fülkeváltozatok a PX-7 motorral szerelt DAF XD modellekhez

Kifejezetten nagy térfogatú és könnyű áruk szállítására tervezve.

Az üzemeltetők egyedi feladataihoz és igényeihez történő tökéletes alkalmazkodás érdekében a 6,7 literes PACCAR PX-7 motorral szerelt XD mostantól akár 6,9 méteres tengelytávval és a fülkék teljes választékával, köztük a Sleeper Cab és Sleeper High Cab fülkével is elérhető. A PX-7 motorral felszerelt „International Truck of the Year 2023” 4×2 tengelyes tehergépkocsi-alvázként érhető el. A 6×2 tengelyes alvázváltozatok később érkeznek majd.

A DAF extra fülkékkel és extra hosszú tengelytávval bővíti az üzemanyag-hatékony PACCAR PX-7 motorral szerelt új generációs DAF XD – International Truck of the Year 2023 – sorozatát. – Forrás: DAF │ DAF Hungary Kft.

A kategóriájában vezető aktív és passzív biztonsági funkcióknak, a páratlan közvetlen és közvetett látótérnek és a kiváló vezetői kényelemnek köszönhetően a DAF XD a legkiválóbb 19 tonna feletti áruterítő tehergépkocsi. Felszerelhető az üzemanyag-takarékos PACCAR MX-11 motorral (220 kW/300 LE és 330 kW/450 LE között) és – legfeljebb 19 tonnás alkalmazásokhoz – a gazdaságos 6,7 literes PACCAR PX-7 hajtáslánccal. Ez utóbbi további 600 kg-mal kisebb tömeget jelent és 167 kW/230 lóerő teljesítményt kínál, egészen 227 kW/310 lóerőig.

Tágas és kényelmes fülkék

A már elérhető tágas nappali fülke mellett a DAF most a Sleeper Cab és Sleeper High Cab fülkével egészítette ki az XD PX-7 programot. Mindkét fülke még nagyobb vezetési kényelmet és életteret kínál a járművezetőnek, valamint lehetővé teszi a több napos áruterítési útvonalakat. A 70 centiméter széles fekhelyet a DAF XF ultra-kényelmes, vastag matrac teszi komfortossá.

Kiemelkedő vezetői pozíció

Minden XD vezetőfülke kiváló hozzáférhetőséget és kiemelkedő beállítási tartományokat kínál az ülés és a kormánykerék esetében, így garantálva a legjobb vezetői pozitúrát a kategóriájában. Az alváz elülső része, a vezetőfülke felfüggesztése és a hátsó tengely felfüggesztése optimális kialakítása kedvezően hat a vezethetőségre és a kezelhetőségre.

Az extra hosszú tengelytávok tovább növelik a járművezető kényelmét. Az akár 6,9 méteres hosszúság különösen ideális olyan alkalmazásokhoz, amelyek a terjedelmes, de viszonylag könnyű áruk (klimatizált vagy más módon történő) terítésére összpontosítanak a szupermarketek és a kiskereskedelmi üzletek számára.

Forrás: DAF │ DAF Hungary Kft.

(Ezt a cikket 26 alkalommal tekintették meg.)