Kategóriák

Kategóriák

Alkatrész Hírek Kiemelt hírek Sport Versenyek Vezércikk

Az SL Apollo Tyres Trucksport dobogós helyezést ért el a debütáló szezonban

Az SL Apollo Tyres Trucksport versenyzője, Sascha Lenz a hónap elején megrendezett izgalmas utolsó forduló után a harmadik helyet szerezte meg a 2023-as Goodyear FIA Kamion Európa-bajnokság (FIA ETRC) harmadik futamán. Lenz és csapata legyűgöző eredményt ért el az idei szezonban az Apollo Tyres támogatásával.

Forrás: Apollo Tyres – CONSTANS PR

A spanyolországi Circuito del Jarama versenyhétvége tele volt izgalmakkal, Lenz mind a négy futamon remek formát mutatott. Amikor a sorozat a végéhez ért, Lenz felzárkózott a sorozat riválisa, Antonio Albacete mellé, hogy megkűzdjenek a harmadik helyért a versenyzők bajnokságában. Végül két körrel a vége előtt megelőzte őt.

Lenz a 2023-as ETRC sorozatban egy vadonatúj MAN TGS 2022-es teherautóval indult, amelyet jellegzetes lila színbe burkoltak és feltűnő Apollo Tyres márkajelzéssel láttak el. A szezon során Lenz számos dobogós helyezést szerzett, többek között egymás után P2-es helyezéseket a Slovakia Ringen és a lengyelországi Tor Poznan versenypályán, valamint a harmadik helyet a csehországi Autodromo de Most versenypályán. Annak ellenére, hogy a sorozat elején technikai problémákkal küzdött, a 35 éves német továbbra is lenyűgöző teljesítményt nyújtott, és minden versenyhétvégén pontokat gyűjtött.

Lenz a csapatbajnokságban is megszerezte a harmadik helyet társával, Jaimie Andersonnal (Anderson Racing). A Csapatbajnokság a fő sorozattal párhuzamosan zajlik, és minden versenyző egy másik versenyzővel alkot egy csapatot, egyesítve az egyes futamokon szerzett pontjaikat. A Löwen Power csapatnév alatt Lenz és Anderson összesen 478 pontot szerzett.

Forrás: Apollo Tyres – CONSTANS PR

A 2023-as szezon során nyújtott egyéni teljesítményéért Lenz megkapta a rangos Driver’s Driver Award díjat is, amelyet az FIA ETRC többi versenyzője szavaz meg.

Lenz így nyilatkozott: „Rendkívüli kollektív erőfeszítéssel jutottunk idáig, és egyszerűen nem tudtam volna megcsinálni a csapat, a beszállítóink és a szponzorok támogatása és elkötelezettsége nélkül. Miközben ünnepeljük az elért eredményeket, előre tekintünk a 2024-es új szezonra is, és eltökélt szándékunk, hogy még előrébb végezzünk a tabellán. Az Apollo Tyres idei támogatása felbecsülhetetlen értékű volt, és öröm volt együtt dolgozni egy olyan céggel, amely ennyire szenvedélyesen szereti a kamionversenyzést és ezt a prémium versenysorozatot.”

John Nikhil Joy, az Apollo Tyres európai klaszter TBR termékigazgatója elmondta: „Ebben a kemény szezonban Sascha és csapata végig lenyűgözött minket elszántságukkal és ügyességükkel. A spanyolországi versenyek egy hosszú és hatalamas kihívást jelentő, hullámvölgyekkel teli bajnokság végére tettek pontot. Nagyon örülünk annak, ahogyan az egész véget ért. Teljes mértékben kifizetődő volt segíteni Saschának, hogy a legtöbbet hozza ki a kamionból, és már alig várjuk az új szezon kezdetét.

„Az SL Trucksport 30-zal való egyre növekvő partnerségünk lehetővé teszi számunkra, hogy az Apollo Tyres-t Európa-szerte bemutassuk, és ezzel sok ezer néző és tévénéző körében pozitív márkaismertséget érjünk el. Az ETRC-sorozatban való részvételünk központi pillérévé vált a teljesítményorientált nemzetközi sporteseményeken való részvételre vonatkozó stratégiánknak, és alig várjuk, hogy az idei évben elért sikerekre építhessünk.”

Forrás: Apollo Tyres – CONSTANS PR

Az FIA ETRC sorozatról

A Goodyear FIA European Truck Racing Championship a világ egyik leglátványosabb és legnagyobb kihívást jelentő autóverseny-sorozata. A versenyzőket két kategóriába, a Chrome és a Titan kategóriába sorolják, ami korábbi versenytapasztalatukat és futamgyőzelmek számát tükrözi. A sebességkorlátozás 160 km/h (99mph), a járműveknek pedig legalább 5300 kg tömegűnek kell lenniük, és maximum 1200 lóerős teljesítményt és 5000 Nm nyomatékot kell leadniuk.

Az FIA European Truck Racing Championship lépéseket tesz a fokozott fenntarthatóság irányába – például az összes versenyző teherautót 100%-ban megújuló HVO-dízel hajtja. 

A kamionversenyzés népszerűsége folyamatosan növekszik, és a FIA első számú kamionverseny-sorozatának világszerte 60 millió online és televíziós nézője van, és mintegy 420 000 nézőt fogad.

Az SL Apollo Tyres Trucksportról további információkért látogasson el a https://www.goodyearfiaetrc.com/team/sl-apollo-tyres-trucksport weboldalra.

Forrás: Apollo Tyres – CONSTANS PR

(Ezt a cikket 25 alkalommal tekintették meg.)