Kategóriák

Kategóriák

Ajánlatok Aktuális Hírek Kiemelt hírek Kishaszonjárművek Márkahírek Vezércikk

Piaggio Porter, a városi kisteherautó – kompakt, nagy teljesítményű, környezetbarát

Nagyon nem mellékes, hogy a városi közlekedést milyen típusú jármű könnyíti vagy éppen nehezíti meg. Mert határozottan nem nehéz mellényúlni a vásárláskor, ezért aztán megéri körbejárni ezt a kérdést, hiszen így fény derülhet a legfontosabb részletekre. Azokra a jellemzőkre, amik mind rövid, mind hosszú távon aranyat érnek. Nézzük ezeket egy konkrét példán keresztül!

W.P.

Hatékonyság és környezetbarát teljesítmény egyszerre?

Így igaz! A Piaggio haszongépjármű ennél nem kínál kevesebbet. A speciálisan kis távolságú áruszállításra tervezett Piaggio Porter NP6 tökéletes választás városi közegben végzett munkához. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a kocsinak problémát jelentene a városhatáron kívüli helytállás. Korántsem! Mindkét területen, terepen kihozható belőle a maximum, ami mind hatékonyság, mind teljesítmény terén nem akármilyen eredményességet jelent. Ez az az autó, ami az osztályában a csúcs, lévén csúcsteljesítményt garantál.

A kompakt méretek mellé rendkívüli terhelhetőség társul, ami szállítmányozás, rakodás során gyakorlatilag nélkülözhetetlen pozitívum. Azt azonban nem nehéz belátni, hogy mindez könnyed manőverezhetőség nélkül mit sem ér. A jármű nem meglepő módon ezen a téren is kiemelkedő jellemvonásról tesz tanúbizonyságot. Az irányíthatósága kitűnő, ami egy nap, mint nap megtapasztalható előny. Önmagában ez a jellemvonás támogatja a hatékonyságot, és persze a nem mindennapi teljesítmény elérését, hiszen nem mellékes, hogy mennyi energiát követel a sofőr részéről a kocsi vezetése, navigálása. Ha ez a mozzanat túlságosan sok erőt, időt, figyelmet igényel, annak bizony a negatív következményei elsősorban a teljesítményben, valamint a munkavégzés hatásfokában mutatkozik meg.

Mibe kerülnek a környezetbarát jellemzők?

A Piaggio Porter NP6 környezetbarát motorral rendelkezik, azaz alacsony fogyasztás mellé minimális káros anyag kibocsájtás társul. Ez a tényező manapság különösen komoly jelentőséggel bír. A szállítmányozás, mint munkaterület, a jövőben is prioritást élvez majd, ez nem kérdés, viszont nem mindegy, hogy ennek mi az evolúciós lábnyomban mérhető ára. Jelen esetben bátran kijelenthető, hogy ezzel a modellel a természetvédelem nap, mint nap megvalósulhat úgy, hogy közben a hatékony előrehaladásról sem kell lemondani.

A kérdés ezek után már csak az, hogy mindez milyen mértékű kiadást von magával? Erre a dilemmára kár lenne pusztán a haszongépjármű árával válaszolni, mert igazság szerint ez nem több egy kalkulált összegnél, azaz számsornál. A dilemma valójában az, hogy rövid, valamint hosszú távon mennyiben képes ez a típusú beruházás megtérülni? S bizony erre a felvetésre pozitív felelet adható. Egyrészt az alacsony fenntartási költségeknek köszönhetően hosszú távon borítékolható a megtérülés, mégpedig sokszorosan. Nem mindegy ugyanis, hogy mennyit kell az autóba tankolni, és hogy milyen szervizeltetési költségek realizálhatóak az esetében. Másrészt a hatékony munkavégzés egyet jelent a profit növekedésével, márpedig ha a bevételek gyarapodnak, akkor az olyan anyagiakban mérhető előny, amely tényleg minden pénzt megér.

W.P.

(Ezt a cikket 56 alkalommal tekintették meg.)