Kategóriák

Kategóriák

Aktuális Baleset-megelőzés Hírek Kiemelt hírek Rendezvények Sofőrök Versenyek Vezércikk

A tizenegyedik „5 tengelyen-biztos kézzel!” kamionverseny eredményei

Az ország egyedülálló közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai kamionos versenye ismételten bizonyította a tehergépjármű-vezetők tehetségét és ügyességét. A döntőn, melyet időjárási kihívások is nehezítettek, a 10 legjobb kamionsofőr vett részt, akik különböző feladatokon keresztül bizonyíthatták ügyességüket és szakmai tudásukat.

Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

A verseny három feladattal indult. A veszélyhelyzet – elhárítási és ügyességi feladatok mellett komplex műszaki és rakományrögzítési feladatok is vártak a döntősökre. A veszélyhelyzet-elhárítási feladatot a Magyar Vöröskereszt Pest Vármegyei szervezete koordinálta.

Forrás: NiT Hungary

Az ügyességi feladatok közé tartozott a sebesség és a precíz vészfékezés, a párhuzamos parkolás, az S-tolatás és a rántópadon való gyorsítás és irányítás. A versenyzőknek itt is maximális koncentrációra volt szükségük, hiszen hibák büntetőpontokkal jártak. Mindezek mellett egy részegszemüveg teszt is várt rájuk, hogy még nehezebbé tegyék a feladatokat. A rakomány rögzítésnél idén a versenyzőknek többek között folyadékokat kellett beazonosítaniuk, alkatrészeket csoportosítaniuk. 

Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

A verseny napjának utolsó része a szinkronfutam volt, amelyben a versenyzők minden erejüket bevetették, hogy a lehető legrövidebb időn belül és a legkevesebb hibával teljesítsék a pályát.

Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

Az eredmények alapján Bocsárdi Károly (Regnum Intertrans Kft.) került az élen, ő lett 2023 Magyarország legjobb kamionsofőre. Őt követte a dobogón Pető György (Szatmári Transport Kft.) és Szabados Gábor (Gogolák Gábor EV.).

Bocsárdi Károly (Regnum Intertrans Kft.), ő lett 2023 Magyarország legjobb kamionsofőre. Forrás: NiT Hungary

Magyarország idei legjobb kamionsofőrjének járó díjat Dr. Bói Loránd, az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésstratégiáért felelős helyettes államtitkára adta át. A dobogó második helyezettje Óberling József rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője, az ORFK-OBB ügyvezető elnökétől vehette át a díjat. A harmadik helyezettnek pedig Dittel Gábor, a NiT Hungary ügyvezető főtitkára nyújtotta át a nyereményt.

Forrás: NiT Hungary

További két különdíjat adtak át a verseny végén. „A legkiválóbb elméleti tudással rendelkező magyar kamionsofőr – 2023” díjat Bocsárdi Károly vehette át Dr. Hatala József, a BM Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, a Magyar Autóklub elnöke, az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság elnökségének tagjától.

Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

„A 2023 évi „5 tengelyen – biztos kézzel” verseny legfiatalabb döntőse” díjat pedig Tuba Dorián Gábor kapta meg, amelyet a Magyar Autóklub által adományozott különdíjként Sipka Gábor főtitkár-helyettes adott át számára.

Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

Az eső sem tántorította el a családokat attól, hogy részt vegyenek a verseny eseményén. A családi nap számtalan ingyenes interaktív programmal várta a látogatókat, és az esemény keretében ingyenes szűrővizsgálatokra is lehetőség nyílt.

A verseny feladatairól és eredményeiről bővebben itt olvashatnak.

Forrás: NiT Hungary

(Ezt a cikket 86 alkalommal tekintették meg.)