Ajánlatok Aktuális Hírek Kiemelt hírek Sofőrök Vezércikk

A teherfuvarozó egyre nagyobb hiányszakma

A teherfuvarozók jól keresnek – ezt mindenki tudja a szakmán belül. Hosszú évek óta tisztában vannak azzal a különféle szakemberek, hogy mennyire sokat lehet keresni fuvarosként – kamiont vagy furgont vezetve bizony magas fizetések érhetőek el. A felelősség persze nagy – sokszor nagy értékű rakományokat kell transzportálni – viszont, akik ezt a pályát választják, biztos, hogy nem fognak éhezni a hó végén.

W.P.

Mégis miért gondolhatjuk azt, hogy a teherfuvarozó szakik jól keresnek? Miért állítható, hogy az egyik legjobb szakma idehaza? Milyen feltételekkel végezhetjük ezen munkát? Sokakban merültek már fel ezen kérdések.

Milyen gépjárműveket kell vezetni?

Kamiont és furgont. Ezt a kettőt, amennyiben nem kifejezetten személyszállításban gondolkodunk – hiszen, ezekkel lehet rakományt szállítani. Mindkettőnek különleges, speciális vezetési technikája van ráadásul, amely különleges gondolkodást igényel.

Milyen a szokásos munkarend?

Mi a szokásos munkarend? Sokszor kell este, éjszaka is dolgozni – ha a rakománynak időben el kell érnie egyik helyről a másikra. Bizony előfordul, hogy éjszaka, este kellene dolgozni és csinálni – de ez már csak természetes. Sokan ráadásul váltóban dolgoznak – a pár két tagja egymást felváltva vezetnek. Így a gépjármű megállás nélkül tud menni a cél felé.

Mennyi az elérhető fizu?

Nagyjából nettó 600.000 Ft az a fizetés, amelyet el lehet érni kamionosként, de vannak e feletti összegek is. Minden attól függ, hogy pontosan mekkora a felelősség. Fontos a felelősségbiztosítás. Ha nagy felelősség van rajtunk, akkor mindig kössünk biztosítást, hiszen így kártalanítanak minket egy bizonyos összeghatárig, amennyiben hibázunk.

Milyen személyiség és karakter szükséges ezen munkához?

Milyen személyiség kell ahhoz, hogy valaki jó fuvaros legyen? Erős, szívós, masszív egyéniség – ez jut eszébe a legtöbb embernek, és ebben van is igazság. Tényleg ez az a típus, amely szükséges ahhoz, hogy tényleg bírjuk azokat az elvárásokat, amelyeket felénk támasztanak, a kifejezetten jó tájékozódó képesség sem árt.

Hol lehet fuvaros munkát kapni?

Hol kaphatunk fuvaros munkát? Alapvetően bárhol, ahol ezzel foglalkoznak – szállítmányozó cégeknél kell érdeklődni a kérdéssel kapcsolatban. Mindenhol kell a jó szakember, és mindenhová keresik a remek szakikat. Ha megvannak a papírjaink és a gyakorlatunk, akkor pár héten belül fogunk találni munkát.

W.P. – szakiweb.hu

(Ezt a cikket 123 alkalommal tekintették meg.)