Kamion Eb – Kiss Norbert második a negyedik futamon a Nürburgringen

A nyolcadik helyről rajtolva másodikként ért célba Kiss Norbert.

Mogyoród, 2021. június 12. Kiss Norbert, a Révész Racing versenyzõje a Gyorsasági kamion Európa-bajnokság elsõ fordulójában a Hungaroringen 2021. június 12-én. MTI/Koszticsák Szilárd

A nyolcadik helyről rajtolva másodikként ért célba Kiss Norbert, a Révész Racing címvédő és négyszeres Európa-bajnok versenyzője a gyorsasági kamion Eb Nürburgringen rendezett hétvégéjének negyedik, utolsó futamán vasárnap.

A 38 éves szombathelyi pilóta szombaton a harmadik versenyt megnyerte, így a fordított rajtrács szabályának értelmében vasárnap délután a nyolcadik pozícióból kellett startolnia. Körről körre jött előre, az utolsó két körben pedig már a győzelemért harcolhatott, de végül nem sikerült megelőznie a hatszoros Eb-győztes német Jochen Hahnt.

A címvédő magyar versenyző a pénteki első, és a szombati második futamon is nyert, így a hétvége folyamán tovább növelte az előnyét az összetett élén. Kiss a szezon felénél, négy forduló után 209 ponttal vezet az Eb-pontversenyben, a második Hahnnak 155 pontja van, a harmadik Sascha Lenznek pedig 144.

A kamion Eb idénye augusztus végén, a csehországi Mostban folytatódik.

Forrás: MTI

Illusztrációs kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

(Ezt a cikket 32 alkalommal tekintették meg.)