Kategóriák

Kategóriák

Ajánlatok Aktuális Felszerelés Hírek

Milyen autós telefontartót vegyek?

Az autós telefontartó minden sofőr számára hasznos lesz. A kérdés csak az, hogy melyiket válasszuk, melyik lesz a számunkra legjobb modell? A szellőzőrácsra rögzíthető, a tapadókorongos, a gravitációs, a mágneses, a vezeték nélküli töltéses vagy esetleg más? Nézzük, hogyan találhatjuk meg az igényeinknek leginkább megfelelő autós telefontartót?

WP

A legjobb autós telefontartó

Sok modern jármű rendelkezik saját navigációs rendszerrel, nagy kijelzővel, multimédiás és telefonos rendszerrel, de a gyakorlatban akkor is okostelefonnal ülünk be az autóba, és szeretnénk könnyen, gyorsan hozzáférni bármire is használjuk az út közben. Éppen ezért az autós telefontartó alapvetően minden autó kötelező tartozéka. Hasznos lesz minden vezető számára, kortól, szakmától vagy járműtípustól függetlenül.

Milyen típusú autós telefontartót válasszunk a járműbe való rögzítés szempontjából?

  • Tapadókorongos tartó – leggyakrabban az üveghez rögzítve. Legnagyobb előnye az alacsony ár és a könnyű használhatóság. A gumi vagy szilikon tapadókorong általában szilárdan tart, de alacsony hőmérsékleten megkeményedhet, és így sajnos kevésbé tapad. Ráadásul a tapadókorong alapvetően csak tökéletesen sima felületekre illeszkedik. A szélvédő jó alternatíva, de a műszerfal nem feltétlenül. Sokan szeretik a szélvédőrögzítést, mert látótávolságban tartja a telefont, ami a navigációs gyorsnézet aspektusából elengedhetetlen.
  • Konzol ragasztószalaggal – a műszerfalra vagy a szélvédőre rögzítve. A legnagyobb előnye, hogy nem tökéletesen sima felületeken is jól használható. Ezenkívül pedig nem akadályozza a kilátást a szélvédőn keresztül. A ragasztószalag univerzálisabb, mint a tapadókorong, de hátránya a nehezebb installáció. Az ilyen konzolt néha nagyon nehéz leszerelni és átvinni egy másik járműre.
  • Rácstartó – becsúszik az autó szellőzőrácsába. Előnye, hogy nem akadályozza a kilátást a szélvédőn keresztül. A fő hátrány, hogy általában kevésbé stabil, mint egy jó tapadókorong vagy ragasztószalag.
  • Fejtámlás tartó – hátsó utasoknak. Főleg telefon vagy táblagép tartására szolgál filmnézés közben.

Milyen autós telefontartót válasszunk a telefon belehelyezésének tükrében?

Ha autós telefontartó mellett döntesz, érdemes bekalibrálni az okostelefonod méretét is, és azt is át kell gondolnod, hogyan tudod majd elhelyezni a tartóban. Itt is több különböző lehetőség közül választhatsz. A legnépszerűbb megoldás valószínűleg a klasszikus mancszárás. Működtethető nyomógombbal vagy elektromosan. Stabil tartást biztosít, azonban itt figyelembe kell venni a támogatott mérettartományt. Egy másik típus a mágneses tartók alternatívája. Ebben az esetben a telefontartó mágnessel működik. Ez egy nagyon kényelmes megoldás, de nem mindenkinek szimpatikus, mert a használathoz fémlemezt kell ragasztani a telefonra. Fogadhatsz a gravitációs markolatra is. Amikor a telefont a tartóra helyezed, a gravitáció hatására automatikusan rászorul az okostelefonra. A biztos fogás garantált! Itt azonban érdemes megfontolni, hogy ez a kicsit nehezebb telefonokkal működik hatékonyan. Azt is érdemes átgondolni, hogy a választott telefontartónak kell-e vezeték nélküli töltést biztosítania vagy sem. Természetesen itt minden attól függ, hogy a telefon rendelkezik-e ilyen funkcióval.

WP

(Ezt a cikket 74 alkalommal tekintették meg.)