Kamion Eb – Műszaki hiba és futamgyőzelem Kiss Norbert nyitónapi mérlege

Mogyoród, 2022. június 12. A késõbbi gyõztes Kiss Norbert, a Révész Racing versenyzõje (elöl) MAN típusú versenykamionjával a gyorsasági kamion Európa-bajnokság második, magyarországi fordulójának harmadik versenyén a mogyoródi Hungaroringen 2022. június 12-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Az első futamot műszaki hiba miatt feladni kényszerült, a másodikat viszont megnyerte a címvédő Kiss Norbert, a Révész Racing versenyzője a gyorsasági kamion Európa-bajnokság idénynyitó misanói hétvégéjének első napján.

Illusztráció – Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A 38 éves szombathelyi pilóta a szombat kora délutáni időmérő edzésen a leggyorsabbnak bizonyult, így a nap és a szezon első viadalát pole pozícióból kezdhette. Jól rajtolt, de elektronikai hiba miatt feladni kényszerült a futamot, melyet a hatszoros Európa-bajnok német Jochen Hahn nyert meg.

A szombati második versenyen a négyszeres Eb-győztes Kissnek a mezőny végéről kellett rajtolnia, de az esős pályán szépen felzárkózott, sorra előzte meg a riválisokat, és végül megnyerte a 12 körös viadalt. Az Európa-bajnokság nyitó hétvégéje vasárnap egy újabb időmérő edzéssel, valamint további két futammal folytatódik.

Forrás: MTI

Illusztrációs kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

(Ezt a cikket 29 alkalommal tekintették meg.)