Kategóriák

Kategóriák

Ajánlatok Aktuális Felszerelés Hírek Kiemelt hírek Vezércikk

Hogyan válasszunk a plombák közül?

Számtalan olyan terület létezik, ahol kiemelt jelentőséggel bír a jogosulatlan hozzáférés megakadályozása. Ilyen esetekben a plombák alkalmazása jelenti a legkézenfekvőbb megoldást.

Fotó: Adeptum Kft.

Szállítmányozások során a kamionok raktereinek, vagy épp a konténerek lezárásakor kardinális fontosságú, hogy ne csak az érintetlenségről kapjunk megfelelő visszajelzést, de a biztonsági plomba egyben fizikai akadályként is funkcionáljon. Ezzel szemben például mérőórák, vagy kisebb tárolók kapcsán az elsődleges cél gyakorta a visszajelzés, azaz ilyen felhasználási módnál nem feltétlenül szükséges, hogy a plombák komoly védelemként működjenek.

Ezért aztán ahhoz, hogy biztosan a megfelelő típusra essen a választásunk, bizonyos szempontokat feltétlenül figyelembe kell vennünk. Emellett nagy segítséget jelent, ha pontosan tisztában vagyunk az egyes változatok sajátosságaival is. A legszélesebb körben alkalmazott módozatnak a műanyag plomba tekinthető. Olyan helyzetekben, amikor a legfontosabb pontos visszajelzést kapni az adott egység kinyitásáról, ennek alkalmazása az optimális döntés. Az előállítási költsége alacsony, ráadásul egyszerűen sorszámozható és könnyedén felszerelhető.

Létezik fémbetéttel ellátott variánsa is, melyek fejlett zárszerkezetüknek köszönhetően még magasabb szintű hamisítás elleni védelmet biztosítanak. Ugyanakkor gyakorta elengedhetetlen, hogy az eszköz ne csak jelezze, de meg is akadályozza a hozzáférést.

Ilyenkor egy fémplomba mellett érdemes letenni a voksunkat. Ez a kivitel hatalmas szakítószilárdsággal rendelkezik, ennek köszönhetően pedig kizárólag komoly szerszámokkal lehetséges a roncsolásos nyitása. Logisztikai területeken, ipari létesítmények esetében kiváló megoldást jelentenek ezek a plombák. Döntésünket tehát elsősorban a felhasználás módja alapján kell meghoznunk, hiszen a választásunk csak így érhet el kellő eredményt. Azt is tartsuk szem előtt, hogy bármelyik változat mellett is határozunk, az egyedi sorszám, illetve felirat gravíroztatása, illetve dombornyomása is sarkalatos pont.

WP

(Ezt a cikket 48 alkalommal tekintették meg.)