Kamionstop a húsvéti ünnepek alatt

A nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása a húsvéti hétvégén összesen 72 órán át lenne érvényben.

H. Szabó Sándor felvétele

A nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása a húsvéti hétvégén összesen 72 órán át lenne érvényben. A kamionstopot azonban az éjszakai időszakokban 22 óra és másnap reggel 6 óra között az áruellátás zavartalansága érdekében részlegesen felfüggesztik. A korlátozásban érintett járművek így csak rövidebb ideig nem közlekedhetnek a hazai utakon.

ORFK Légi felvétele: H. Szabó Sándor (1953-2017)

Az ünnepekre tekintettel a kamionstop főszabály szerint április 6-án, csütörtökön 22 órától április 7-én, pénteken 22 óráig, továbbá április 8-án, szombaton 22 órától április 10-én, hétfőn 22 óráig lenne érvényben.

A hatályos rendelkezések alapján a közlekedésért felelős miniszter a környezetvédelemért felelős miniszter egyetértésével indokolt esetben átmenetileg felfüggesztheti a korlátozást.

A kamionstopot szakmai kezdeményezésre azonban az éjszakai időszakokban 22 óra és másnap reggel 6 óra között, 8 órás időtartamokban felfüggesztik, így az ünnepi kamionstop a következők szerint alakul:

  • április 7-én, pénteken 6 órától 22 óráig,
  • április 9-én, vasárnap 6 órától 22 óráig,
  • április 10-én, hétfőn 6 órától 22 óráig.

A szakmai szervezetek kezdeményezésén alapuló intézkedés lehetővé teszi, hogy a hazai vállalkozások hatékonyan tudják kiszolgálni a hosszú hétvégék miatt megnövekedett áruigényeket.

Forrás: Építési és Közlekedési Minisztérium

Illusztrációs kiemelt kép: H. Szabó Sándor (1953-2017) felvétele

(Ezt a cikket 44 alkalommal tekintették meg.)