Aktuális Hírek Környezetbarát Márkahírek Scania

A Scania és a Girteka együttműködik a fenntartható áruszállítás megvalósításáért

A két cég által, a fenntartható áruszállítás érdekében kötött partnerség kifejezetten ambiciózus, hiszen magában foglalja a következő négy évben közel 600 darab elektromos teherautó beszerzését. Mindemellett kiemelt figyelmet szentel a munkavállalókra a fenntarthatóság terén, ideértve a sofőr élmény továbbfejlesztését is. 

Forrás: Scania

A Scania és a legnagyobb európai eszközalapú szállítási vállalat, a Girteka bejelentette, hogy új, kiterjesztett, fenntarthatóságra fókuszáló partnerséget kötött egymással. Eszerint mindkét vállalat kötelezettséget vállal az áruszállítási szektor károsanyag-kibocsátásának csökkentésére.

Az ambiciózus megállapodás magában foglalja közel 600 darab Scania akkumulátor-technológiás teherautó leszállítását a következő négy évben a Girteka számára. Ezzel egy időben mindkét vállalat együtt fog működni a szükséges töltőinfrastruktúra, valamint a töltési megoldások optimalizálása terén. A cél, hogy segítsék a Girteka ügyfeleinek károsanyag-kibocsátásának csökkentését versenyképes költségek mellett.

Az elektromos járművek forgalomba helyezése mellett a Scania az új Super hajtáslánccal ellátott teherautókat is fog szállítani a Girteka számára, amely akár 8 százalékkal takarékosabb működést kínál az előző generációs motorokhoz képest és amellyel 2022-ben a Scania elnyerte a Zöld Teherautó Díjat, zsinórban hatodszor. A partnerség arra is kiterjed, hogyan támogathatják a munkavállalók a fenntartható áruszállítást: a két cég megállapodott abban, hogy a közösen fognak dolgozni a sofőrök biztonság, valamint a vezetési élmény fejlesztésén, felgyorsítva ezáltal a Girteka ezzel kapcsolatos beruházásait. 

„Örömmel tölt el bennünket, hogy a Girtekával dolgozhatunk, amely osztozik velünk azon célkitűzésünkben, hogy az áruszállítási rendszert jóval fenntarthatóbbá tegyük” – jegyezte meg Stefano Fedel, a Scania Értékesítésért és Marketingért felelős részlegének alelnöke. Hozzátette: annak érdekében, hogy a következő években növelni lehessen az elektromos teherautók értékesítését, szükséges partneri viszonyt kialakítani az európai áruszállítási ökoszisztéma kulcsfontosságú szereplőivel. „Izgatottam várom továbbá, hogy más területeken, így például a fenntartható munkavállalás terén is együtt dolgozhassunk” – jegyezte meg Stefano Fedel.

Forrás: Scania

„A Scaniával történő együttműködés a következő lépés annak érdekében, hogy bekerüljünk a Top 10 európai logisztikai vállalat közé. Azzal a céllal, hogy fenntarthatóvá tegyük a közúti áruszállítást, csatlakoztunk a Scania kezdeményezéséhez és megosztjuk tapasztalatainkat a jövő közlekedési rendszerének kifejlesztése érdekében. Mi ezt a közúti áruszállítás diverzifikálásával fogjuk elérni és nemcsak üzemanyag-hatékony, hanem elektromos teherautókat is üzemeltetni fogunk azért, hogy megfizethető logisztikai szolgáltatásokat kínálhassunk ügyfeleink számára” – hívta fel a figyelmet Mindaugas Pasilauskas, a Girtea eszközkezelőjének, a ClassTrucks vezérigazgatója.

„A fenntarthatóság egyet jelent a sofőrök kényelmével és biztonságával, éppen ezért nagyon örülök annak, hogy a Scaniával közösen hozzájárulhatunk az európai utak biztonságának növeléséhez, amiből az ügyfeleink, az alkalmazottaink és az egész ökoszisztéma is profitálhatnak” – ette hozzá Pasilauskas. 

Forrás: Scania Hungaria Kft.

(Ezt a cikket 73 alkalommal tekintették meg.)