Gazdaság Hírek

A Waberer’s International 8,4 százalékát vásárolta fel az MHB Optimum és a High Yield

A november 19-én lezárult vételi ajánlati procedúra alapján a Waberer’s International 8,4 százalékát kitevő részvénymennyiséghez jutott két fő tulajdonosa, az MHB Optimum Zrt. és a High Yield Vagyonkezelő Zrt. – közölte a Waberer’s a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

A tájékoztatás szerint a tranzakció pénzügyi zárását követően az MHB Optimum Zrt. tulajdoni részesedése 21-ről 27,09 százalékra, míg a High Yield Vagyonkezelő Zrt. részesedése 20-ról 23,16 százalékra emelkedik a társaságban. Az ajánlati ár 2336 forint volt részvényenként. A lebonyolítással az ajánlattevők az Equilor Befektetési Zrt.-t bízták meg.

A Waberer’s részvényeinek megvásárlására eredetileg négy társaság tett ajánlatot – összehangoltan eljáró személyekként, ezt módosították úgy, hogy az ajánlattevők köréből kikerült a Trevelin Holding Zrt. és a Geraldton Invest Zrt., amelyek azonban – nem ajánlattevőként – az összehangoltsági megállapodásnak továbbra is részesei maradtak.

Az összehangoltan eljáró személyek az ajánlat megtételét megelőzően 71,99 százalékos részesedéssel, 72,876 százalékos szavazati joggal rendelkeztek a Waberer’s-ben. A Waberer’s International Nyrt. konszolidált árbevétele 3,8 százalékkal, 590,8 millió euróra nőtt a 2021-es üzleti évben, az előző évi 569,3 millió euróról. Adózott eredménye 18 millió euró nyereség volt 2021-ben az előző évi 41,8 millió euró veszteség után.

A Waberer’s International Nyrt. részvényeit a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik. A papír 2220 forinton zárt november 19-én, az elmúlt egy évben 1520 és 2440 forint között kereskedtek a vele.

Forrás: MTI

Kiemelt kép: Waberer’s

(Ezt a cikket 51 alkalommal tekintették meg.)