Határinfó Hírek KamionStop Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek

Kamionstop Magyarországon a hosszú hétvégén 2022 október 29. és november 1. között

A 2022. október 29. és 2022. november 1. közötti hosszú hétvégén jellemzően az alábbi, a közúti közlekedést befolyásoló körülményekkel találkozhatnak a közúti forgalomban résztvevők.

Illusztráció ORFK légi felvétele: H. Szabó Sándor (1953-2017)

Mindenszentek és halottak napja alkalmából szeretteinkre emlékezünk és emiatt gyakorlatilag az egész ország útra kel. 

A 7,5 t megengedett legnagyobb össztömeg feletti teherautók közlekedési korlátozása (Kamionstop):

A „Kamionstop” 2022. október 29. (szombat) 22 órától október 30. (vasárnap) 22 óráig, valamint 2022. október 31. (hétfő) 22 órától november 1. (kedd) 22 óráig tart.

A tilalom mind belföldi, mind nemzetközi forgalomban közlekedőkre, illetve az összes környezetvédelmi osztályba tartozó tehergépjárműre vonatkozik. Az államhatártól a telephelyig hazagurulni nem lehet, mert ez a kedvezmény minden évben csak júliusra és augusztusra áll fent.

A kevésbé szennyező, nemzetközi forgalomban közlekedő járművek mentessége — mint minden évben — csak a november 4-től március 1-jéig tartó téli időszakra áll fenn, így az év többi időszakában a korlátozás valamennyi környezetvédelmi besorolású, belföldi vagy nemzetközi forgalomban közlekedő tehergépkocsikra vonatkozik!

A közúti határátkelőhelyek várható forgalma:

A magyarországi hosszú hétvége, a Mindenszentek és Halottak napja miatt péntektől egészen jövő hét kedd estig napközben a szokásosnál várhatóan élénkebb lesz a közúti határátkelőhelyek személy és járműforgalma, emiatt várakozás kialakulásával is számolni kell. Különösen erős forgalomra kell számítani pénteken október 28-án kilépő irányban, illetve vasárnap és kedden délutántól estig elsősorban belépő irányban.

A hosszú hétvégén két alkalommal korlátozzák a nehéz tehergépkocsik közlekedését, emiatt elsősorban pénteken és szombaton, továbbá hétfőn lehet a teherforgalomban torlódásokra számítani.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.

Forrás: Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) és ORFK Kommunikációs Szolgálat

Illusztrációs kiemelt kép: Karsai Attila – hungarokamion.hu

(Ezt a cikket 108 alkalommal tekintették meg.)

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók letiltásával.