Aktuális Balesetek Hírek Kiemelt hírek Rendőrségi hírek

Meggyanúsították a 19 sérültet eredményező ikladi vasúti balesetben érintett teherautó sofőrjét

Tömegszerencsétlenséget okozó vasúti közlekedés biztonsága elleni vétséggel gyanúsította meg a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság azt a szabadlábon védekező 41 éves vácegresi férfit, aki pénteken az általa vezetett nyerges vontatóval egy motorvonattal ütközött Ikladnál, és emiatt 19 ember megsérült – közölte szombaton a főkapitányság a rendőrség oldalán.

Személyvonattal ütközött, összeroncsolódott nyerges vontató a Pest megyei Ikladon 2022. október 14-én.MTI/Mihádák Zoltán

A rendőrök kezdeményezték a férfi rendkívüli pályaalkalmassági vizsgálatát is.

A baleset péntek 9 óra közül történt a 2108-as úton, egy járműszerelvény a jelzőberendezés nélküli vasúti átjáróba kanyarodva összeütközött a Balassagyarmat felől érkező motorvonattal. A balesetben 19 ember megsérült: öten, köztük a vonat vezetője súlyosan, 14-en könnyebben. A járműszerelvény sofőrje nem sérült meg, a helyszínen alkalmazott alkoholszonda szerint nem ivott vezetés előtt.

A teherautó sofőrje nem sérült meg, a vonat vezetőjét, valamint a szerelvény több utasát a mentők kórházba vitték. MTI/Mihádák Zoltán

Az adatok ellenőrzésekor azonban kiderült, hogy a 41 éves vácegresi férfi jogosítványa nem érvényes az általa vezetett, korábban a forgalomból kivont járműszerelvényre.

Forrás: MTI

(Ezt a cikket 127 alkalommal tekintették meg.)

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók letiltásával.

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!