Gazdaság Hírek Szervezetek hírei

Felfüggesztették a Waberer’s részvényeire adott módosított vételi ajánlat jóváhagyását

Felfüggesztették a Waberer’s  részvényeire tett módosított vételi ajánlat szabályozó hatóság általi jóváhagyását arra az időre, amíg döntés születik a Waberer’s Csoporthoz tartozó Wáberer Hungária Biztosító Zrt. fölötti minősített befolyás megszerzéséről – közölte a tőzsdén jegyzett Waberer’s International Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.

Illusztrációs Fotó: ORFK felvétele – H.Szabó Sándor (1953-2017)

A Waberer’s részvényeinek megvásárlására eredetileg négy társaság tett – összehangoltan eljáró személyekként – 2022. július 1-jén nyilvános ajánlatot. Közülük a High Yield Vagyonkezelő Zrt., mint a Waberer’s 20 százalékos tulajdonosa és az MHB Optimum Zrt., mint a Waberer’s 21 százalékos tulajdonosa szeptember 19-én módosították ajánlatukat. A módosítás értelmében az összehangolt ajánlattevők köréből kikerült a Trevelin Holding Zrt. és a Geraldton Invest Zrt., amelyek azonban – nem ajánlattevőként – az összehangoltsági megállapodásnak továbbra is részesei maradnak.

A módosított ajánlat szerint a megvásárlásra felajánlott részvények kétharmadát az MHB Optimum Zrt., egyharmadát a High Yield Vagyonkezelő Zrt. vásárolja meg. Az ajánlati ár változatlanul 2336 forint részvényenként.

A Waberer’s csoport több mint 75 éves tapasztalattal rendelkezik az európai logisztikai és szállítmányozási piacon. A csoport anyavállalata, a Waberer’s International Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A logisztikai társaság stratégia- és struktúraváltást jelentett be 2019 végén, előtérbe helyezve a komplex, magas hozzáadott értékű szolgáltatásokat.

A Waberer’s International Nyrt. konszolidált árbevétele 3,8 százalékkal, 590,8 millió euróra nőtt a 2021-es üzleti évben, az előző évi 569,3 millió euróról. Adózott eredménye 18 millió euró nyereség volt 2021-ben az előző évi 41,8 millió euró veszteség után.

Forrás: MTI

Illusztrációs kiemelt lép: Karsai Attila – hungarokamion.hu

(Ezt a cikket 54 alkalommal tekintették meg.)

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók letiltásával.