Aktuális Hírek Kiemelt hírek Kishaszonjárművek Környezetbarát Márkahírek Nissan Vezércikk

Európába érkezik a Nissan vadonatúj, teljesen elektromos Townstar-ja

A Nissan új Townstarjának teljesen elektromos változata csatlakozik a Nissan elektromos kínálatához a vállalat Ambition 2030 programján belül. Továbbá hatékony mobilitási megoldást kínál, amely segít az ügyfeleknek alkalmazkodni a mérséklődő károsanyag kibocsátási előírásokhoz, a növekvő urbanizációhoz és az e-kereskedelem növekedéséhez.

Forrás: Nissan

A Townstar EV az e-NV200 sikerére épül. A modell a Nissan elektromos kishaszongépjárművek (e-LCV) területén szerzett szakértelme alapján, a megbízhatóság és a fenntarthatóság jegyében készült, a vállalkozók igényeinek kielégítését szem előtt tartva.

Ennek érdekében az új Townstar teljesen elektromos változata intelligens energiagazdálkodással és az akkumulátor hűtésével optimalizált hajtásláncot kapott. Aerodinamikus megjelenésének és az általa létrehozott hatékonysági előnyöknek köszönhetően a Townstar EV akár 300 km-es (WLTP-ciklus), kiemelkedő hatótávolságot is képes elérni. A 122 LE teljesítményt és 245 Nm forgatónyomatékot biztosító Townstar EV 45 kWh-s akkumulátora képes váltóáramú (11 kW vagy 22 kW) vagy egyenáramú gyorstöltésre egyaránt (CCS formátum). Ez utóbbi lehetővé teszi, hogy a felhasználók mindössze 37 perc alatt 15%-ról 80%-ra töltsék fel az akkumulátort.

Forrás: Nissan

“Az ügyfeleink igényeinek kielégítésére és a fenntartható hajtáslánc-megoldások iránti kereslet növelésére tervezett teljesen elektromos Townstar kategóriaelső választékával még több LCV-tulajdonos fedezheti fel az elektromosítás előnyeit, miközben támogatja az európai városok fejlődő környezetvédelmét” – mondta Emmanuelle Serazin, a Nissan Europe LCV & Corporate Sales igazgatója.

A Townstar EV előremutató stílusa a Nissan más elektromos modelljeit idézi. Az aerodinamikus első lökhárítón bonyolult Kumiko-mintázat látható, amely a Nissan japán DNS-re épít és prémium megjelenést ad a járműnek.

A Townstar EV belsejének megtervezésekor a vásárlói elégedettség és az ergonómia került előtérbe. A több mint 20 technológiai funkcióval, köztük a csatlakoztathatóság (telenfon integráció, Apple Carplay / Android Auto) és a 10 colos digitális műszerfallal büszkélkedő Townstar EV a Nissan LCV-kínálatának legfejlettebb járműve.

Forrás: Nissan

A 100%-ban elektromos Townstar a Nissan ProPILOT Assist fejlett vezetéstámogató rendszerét vezeti be az LCV-k kínálatába. Ez a technológia a Nissan egyedülálló 360°-os kamerájával (AVM) együtt, kimagasló támogatást nyújt a járművezető részére. Továbbá fűthető kormánykerék, szélvédő és első ülések is rendelhetők a belső kényelem fokozására. A hőszívattyú a hidegebb időszakokban segíti a komfort érzetet valamint a hatékonyságot, azáltal hogy az akkumulátorból kiáramló hőt az utastérbe juttatja.

“Szakértelmünk és az e-LCV szegmensben betöltött vezető szerepünk kimagasló eredménye, a Townstar teljesen elektromos változatának létrehozása” – folytatta Serazin. “Biztosak vagyunk abban, hogy a Townstar EV fejlett biztonsági funkciók egész sora, változatos konfigurációi és praktikus képességei megfelelnek a fenntartható üzleti tevékenységek jövőjének.”

A felszereltségtől függően 600 és 800 kg közötti hasznos teherbírásra és az akár 1500 kg vontatására is képes az új elektromos jármű. A Townstar EV rakodóterének mérete 3,3 és 4,9 köbméternyi felület, ami elegendő két Euro-raklap szállítására.

Forrás: Nissan

A rendelkezésre álló aktív és passzív biztonsági technológiák közé tartozik az intelligens holttérfigyelő, aktív sebességtartó automatika, intelligens vészfékezés, oldalszél asszisztens és az utánfutó lengéscsillapító.

A Nissan LCV az iparágban egyedülálló 5 éves vagy 160 000 km-es garanciával büszkélkedhet, amivel elkötelezettségét bizonyítja a minőség iránt. A Townstar EV ezen túlmutatva 8 év garanciát vállal az akkumulátorra amennyiben az állapota nem csökken 70% alá.

Forrás: Nissan

(Ezt a cikket 21 alkalommal tekintették meg.)

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók letiltásával.