Hírek Kiemelt hírek Személyautók Vezércikk

Merüljünk el az európai izomautók izgalmas világában!

Az európai izomautók roppant színes spektrumot járnak be – tehát nem kell kizárólag amerikai vonalon elindulnunk, ha az álomverda megvásárlása kerül terítékre. De milyen típusú gépjárművek felelnek meg egészen pontosan az „izomautó” definíciónak? Nos, a tapasztalat azt mutatja, a 2,5 literes motorral rendelkező, legalább 150 lóerős (LE) teljesítménnyel operáló verdák már joggal szerepelhetnek ebben a csoportban. Az európai gyártók vonatkozásában az Audinak, a BMW-nek, a Ferrari-nak, no meg persze a Porsche-nak is vannak modelljei, amelyre ráillik az izomautó címke.

Tűzpiros vadállat Olaszországból

Maximális vezetési élmény, 500 körüli LE, ergonomikus kivitelezés. E kétségtelenül elképesztő jegyek a Ferrari F40 sajátjai – azé az tűzpiros autócsodáé, amely még az utódjánál, az F50-nél is gyorsabb. Az európai izomautók e modelljét 1987-től 1996-ig gyártották, és ma is elképesztően populárisnak számít a bivalyerős, elegáns sportautók szerelmeseinek körében.

A dagadó izmok és az elegáns külső tökéletes kombinációja: BMW M5 E39

A címben szereplő autókülönlegesség nemcsak bivalyerős, de hihetetlenül gyönyörű is. Ez utóbbi tulajdonságát a stílusos szedán kialakításának tudhatjuk be. A BMW M5 negyedik generációs E39-e azon rutinos sofőrök szívét rabolja el elsősorban, akik nagyra értékelik egy autó könyörtelen erejét. Az E39-re e tekintetben nem lehet panasz: 6 sebességes kéziváltóval, 4,9 literes szívómotorral és 400 LE-vel rendelkezik.

Audi A4 – az örök kedvenc

Ha az európai izomautók kerülnek terítékre, az Audi A4-es modelljét sem hagyhatjuk ki, amely az eltelt évtizedek alatt több generációt is megélt, és folyamatos újításokkal lepte meg a nagyközönséget. A mai A4-esek amellett, hogy elképesztően erős sportautók, a megbízhatóság tekintetében sem hagynak maguk után kívánnivalót.

A Porsche 959 motorháztetője alatt egy igazi versenyautó szíve dobog

A németek aztán tudják, mitől döglik a légy – remek példa erre az európai izomautók egyik közkedvelt modellje, a Porsche 959. Hivatalosan 450 lóerővel rendelkezik, de a felhasználói vélemények szerint az autó 500 feletti LE-t is simán kiprésel magából.

WP

(Ezt a cikket 53 alkalommal tekintették meg.)

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók letiltásával.