Ajánlatok Hírek Kiemelt hírek Szerviz

Kinek éri meg a szélvédő kőfelverődéseket megcsináltatni? Megéri egyáltalán? Jobb a csere?

Az, hogy a kőfelverődések mindennapi esetek sajnos tény, ami egyúttal megváltoztathatatlan. Na, de az egy jogosan felmerülő kérdés, hogy érdemes egyáltalán ennek a megjavíttatásával időről-időre vacakolni? Vagy jobb az egészet hagyni, egy darabig engedni a sérülések szaporodását, aztán jöhet a komplett szélvédőcsere és a kristálytiszta, repedésektől mentes látvány?

Valóban megfontolandó ez az opció?

Nem! Valójában ez a felvetés nem rendelkezik olyan alappal, amire ildomos lenne időt, energiát áldozni. Hogy miért? Azon egyszerű oknál fogva, hogy a szélvédőcsere költsége hatványozottan sokszorosa a javíttatásnak. Arról nem is beszélve, hogy mennyi időbe telik, tehát a macerássága is adott. A többi esetlegesen becsúszó fennakadást meg még meg sem említettük. Teljesen irreleváns ötlet! Olyan, mintha a kenyér szeleteléséhez fűrészt használnánk. Ez nem a járható út. Ugyanakkor az is igaz, hogy létezik az a fokú sérülés, az a szintű károsodás, ami már nem javítható más módon, mint cserével. De azért általában ilyen helyzetek akkor szoktak előállni, ha a tulajdonosok jó ideig nem tesznek semmit a felverődésekkel, hagyják őket “lenni”. Aztán amikor mondjuk a nyáron szerzett repedések télen megtelnek vízzel majd megfagynak, akkor bizony repedhet tovább a szélvédő. Nem véletlenül tanácsoljuk azt, hogy a cselekvés akkor jó, ha azonnali. A szélvédő javítás 7. kerület körzetéből kiindulva számtalan helyszínre elérhet, a gyors kiszállásnak köszönhetően. Vagyis az esetleges probléma nagyjából a bekövetkezés, észlelés pillanatában orvosolható úgy, hogy annak aztán nincsenek jövőbeni következményei. Miközben a végeredmény természetesen minőségi.

Akkor a cserét el kell felejteni?

Alapvetően igen! A javíttatás nem okozhat nehézséget a fenti feltételekkel. Szó nincs arról, hogy ez az egész egy nyűg lenne, amit le kell nyelni. Nem teher, nem kényszer. Roppantul tempósan, ugyanakkor eredményesen pont tehető a gond végére. És ha ez havonta ismétlődik meg, még akkor is sokkalta kedvezőbb erre fordítani kisebb összeget, mint komplex cserében gondolkodni, ami amúgy horribilis költségekkel jár együtt. A megoldás a javíttatás, és az azt megelőző tudatos döntés, a segítség kérés. Az elodázás ugyanis nem várt komplikációkhoz vezethet, amiket érdemes messziről elkerülni.

WP

(Ezt a cikket 22 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock