Hírek KamionStop Közlekedéssel kapcsolatos hírek Tudnivalók

TIM: éjszakára szabad az út a kamionok előtt a hosszú hétvégén

Éjszakára szabad az út a kamionok előtt a pünkösdi hosszú hétvégén: a kamionstopot szakmai kezdeményezésre június 4-én és 5-én, szombaton és vasárnap este 22 órától másnap reggel 6 óráig felfüggesztik – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

Illusztráció – H. Szabó Sándor (1953-2017) felvétele

Azt írták, hogy a nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása az általános szabályok szerint megszakítás nélkül 48 órán át lenne érvényben a pünkösddel háromnaposra nyúló hétvégén. Közölték: a közlekedésért felelős miniszter indokolt esetben, a környezetvédelmi és forgalombiztonsági szempontokat is mérlegelve, átmenetileg felfüggesztheti a korlátozást.

Ezzel a lehetőséggel élve, a szakmai szervezetek kezdeményezése alapján szombaton és vasárnap éjjel is nyolcórás időablak nyílik az áruellátás zavartalansága érdekében. Az intézkedéssel a hazai vállalkozások rugalmasabban szervezhetik meg fuvarozási feladataikat, a járművezetők a kevésbé forgalmas éjszakai órákban hazatérhetnek – olvasható a tájékoztatóban.

Forrás: MTI

Illusztrációs kiemelt kép: ORFK Légi felvétele: H.Szabó Sándor (1953-2017)

(Ezt a cikket 211 alkalommal tekintették meg.)