Aktuális Hírek Kiemelt hírek MAN Márkahírek Vezércikk

Megérkeztek az első oroszlánok a Steyrer-Sped Kft. speciális flottájába

Két új MAN TGX 18.470 nyerges vontatót állított munkába a dorogi Steyrer-Sped Kft. építőipari ömlesztett áruk belföldi és nemzetközi fuvarozásához. A járművek specifikációját gondosan az alkalmazás sajátosságaihoz, illetve követelményeihez igazították a lehető leghatékonyabb munkavégzés érdekében. Ezt pedig az üzemeltető által az MAN márkától igénybe vett szolgáltatások is támogatják.

Az új MAN TGX nyerges vontatókat Robert Büchinger, a Steyrer-Sped Kft. ügyvezetője (bal oldalon) vette át Győri Gábortól, az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. újtehergépjármű-értékesítőjétől (jobb oldalon) Forrás: MAN Truck & Bus

Robert Büchinger 1998-ban alapította a Steyrer-Sped Kft.-t, amely a Baumit Kft. szerződött fuvarozójaként alapanyagokat szállít be a gyárakba, késztermékeket szállít ki a rendeltetési helyükre, valamint mobilsilókat telepít építési területekre. Ezt jelenleg húsz tehergépjárművel végzi, amelyek belföldi és rövidebb távú nemzetközi feladatokat is teljesítenek évente 90-110 ezer kilométer futás mellett. A cég most először szerzett be MAN teherautókat.

„Azt tartom ideálisnak, ha nem egyetlen gyártó járművei alkotják a flottát” – kezdte Robert Büchinger, a Steyrer-Sped Kft. ügyvezetője. „Régóta szemezgettem már az MAN márkával, és végül a meggyőző értékesítés hatására most próbaképpen beszereztem két TGX 18.470 modellt” – tette hozzá az ügyvezető.

A vontatókat a gyári mellékhajtásról működtetett kompresszorral szerelték fel a tartányokban szállított ömlesztett áru lefújásához Forrás: MAN Truck & Bus

A cél szentesítette az eszközöket

„A vontatókat Győri Gábor értékesítővel közösen igyekeztünk a lehető legjobban a fuvarfeladatainkhoz igazítani. A középmagas fülke ideális számunkra, ugyanis kellő teret kínál a rövidebb nemzetközi fuvarokhoz is, miközben kedvező saját tömeget biztosít. A könnyített nyeregszerkezettel és a könnyűfém keréktárcsákkal is sikerült tömeget csökkentenünk. A 470 lóerős motor teljes terhelés mellett is elegendőnek bizonyul a feladatainkhoz, a retarder megrendelése pedig nálam sohasem kérdés az osztrák tapasztalatok alapján. A gépkocsivezetők munkáját továbbá olyan megoldások segítik, mint a vezetőoldali ajtó alján kialakított kapcsolópanel, a hintáztató funkció, a manőverezést és hatékony üzemelést támogató váltóprogramok, az integrált álló helyzeti fűtés és légkondicionálás, valamint a SmartSelect multimédia-kezelő rendszer” – magyarázta Robert Büchinger.

Forrás: MAN Truck & Bus

Támogatott hatékonyság

A Steyrer-Sped Kft. ügyvezetője öt évre, illetve 500 ezer kilométerre érvényes, teljes körű javítási és karbantartási szerződést kötött az új járművekre, a RIO telematikai platform segítségével pedig többek között nyomon követi majd kollégái vezetési stílusának hatékonyságát. Ennek maximalizálásához a két új TGX vontató vezetői MAN ProfiDrive átfogó elméleti és gyakorlati oktatást kaptak a járművek átvételét követően, amely igen hasznosnak bizonyult.

Forrás: MAN Truck & Bus

(Ezt a cikket 94 alkalommal tekintették meg.)

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók letiltásával.