Aktuális Hírek Kiemelt hírek Márkahírek Scania Teszt Vezércikk

A Scania Super győzött a német 1000 pontos összehasonlító teszten

Első összehasonlító tesztjén az új Super hajtáslánc döntő szerepet játszott abban, hogy a Scania győzelmet aratott a leghíresebb összehasonlító próbán, a német 1000 pontos teszten (1000 Punkte test). Egy Scania 460 R nyerges vontató szállt ringbe a Volvo Trucks és az MAN legújabb változataival egy teszt keretében, amely során tapasztalt nemzetközi teherautós szakújságírók csapata értékelte a korszerű távolsági tehergépjárműveket az összes fontos szempont alapján. A Scania sorozatban negyedszerre győzött az 1000 pontos teszten, amelyet a német Lastauto Omnibus haszonjármű-magazin szervez, az eredményeket pedig mintegy 10-12 európai szaklap jelenteti meg.

Forrás: Scania

„Ez az első megerősítés független újságíróktól, hogy a novemberben Södertälje városában bemutatott, Super motoron alapuló hajtásláncunk az ígéretek szerint teljesít, és még nagyobb előnyt biztosít számunkra a szállítási hatékonyság terén a versenytársakhoz képest” – mondta Stefan Dorski alelnök, a Scania teherautós üzletágának vezetője. „Ezeken a teszteken általában igen kicsik a különbségek, de a Scania Super hajtáslánc üzemanyag-hatékonysága most mintegy négy százalékkal előzte meg a második helyezettet.”

A 2021/22-es teszten 40 tonna szerelvényössztömeget, középmagas, hálóhelyes fülkét és legfeljebb 480 lóerő teljesítményt írtak elő a szervezők. A tesztkörön a Scania átlagos gázolajfogyasztása 27,1 liter/100 kilométer volt, amelyet a Volvo (28,2) és az MAN (29,8) követett. Amikor a teszt hat különböző részeredményét (Fülke, Vezetés, Hajtáslánc/Teljesítmény, Üzemanyag-fogyasztás, Költségek/Üzemeltetési költségek, Biztonság) összesítették, a Scania 947,3 pontot ért el a maximálisan megszerezhető 1000 pontból.

„A Scania oldaláról mi a termékfejlesztési folyamatunk részeként, valamint az elért eredményeink megerősítéseként tekintünk ezekre az összehasonlító tesztekre” – mondta Dorski. „A legkülönfélébb ügyfelek hagyatkoznak ezekre az információkra a döntésük előtt, ugyanis független szakértőktől kapnak visszaigazolást az általunk állított jellemzőkről.”

Ez az új Super motorral és hajtáslánccal ellátott Scania 460 R győzött a híres német összehasonlító próbán, a 2021/22-es 1000 pontos teszten. A Scania új hajtáslánca kulcsfontosságú szerepet játszott a győzelemben. Ez nemcsak szállítási hatékonyságával, hanem jelentős szén-dioxid-megtakarításával is előnyös a Scania ügyfeleinek. A teljes teszt először a Lastauto Omnibus 2022/1-2. számában jelent meg.

Forrás: Scania

(Ezt a cikket 98 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock