Ajánlatok Aktuális Hírek Kiemelt hírek Terepjárók Vezércikk Volvo

Biztonságban, bárhol a világban: két Volvo terepjáró felfedezőknek

Úton lenni és világot látni – erre vágyunk mindannyian. Azonban nagyon nem mindegy, hogy milyen gép van alattunk, hiszen a hosszú utazások során, amikor órákig ülünk a volán mögött, már teljesen más szempontok kerülnek előtérbe, mint amikor kis távolságokat teszünk meg.

Ha SUV, akkor Volvo

Persze a világ felfedezői is megpihennek néha, ezért egy olyan autóra volt szükség, ami az óriási távolságok megtétele mellett a városi közlekedésre is alkalmas – így születtek meg a ma már kifejezetten trendinek számító városi terepjárók, a SUV-ok.

A Volvo SUV típusú (XC) modelljeinek tervezése során a svéd gyártó pontosan azokra a szempontokra helyezte a fókuszt, amelyek kiszolgálják a nagy utazók minden igényét, de helyt állnak a nagyvárosi forgalomban is. A márka XC szériái egytől egyig telitalálatnak számítanak, amit több nemzetközi díj is igazol.

Nem kérdés tehát, hogy bármelyik Volvo városi terepjáró kielégíti az igényeket, de vajon melyik lesz a befutó?

Kompakt álom: Volvo XC40

A Volvo kisebbik SUV-ját, az XC40-est 2018-ban az év autójának választották. Ez a kompakt szabadidőautó minden porcikájával kiérdemelte az elismerést, hiszen – bár kívülről kisebb, mint nagytestvére, az XC60 – belső tere tágas és kényelmes, kívül viszont masszív és biztonságos, miközben kellőképpen csendes útitárs. Amellett, hogy a Volvo XC40 a márka legjobban személyre szabható autója, újdonság, hogy az XC40 Recharge névvel ellátott

modell plug-in hybrid és tisztán elektromos változatban is elérhető. Külső megjelenése figyelemre méltó: a svéd letisztultságot a modern formatervezéssel ötvöző alkotók igazán kitettek magukért, erre az autóra egyszerűen öröm ránézni.

Dinamikus biztonság: Volvo XC60

A svédek a legnépszerűbb prémium SUV-juk első generációját 9 évig gyártották, ezalatt több, mint 1 millió darabot értékesítettek belőle világszerte. Közkedveltségét többek közt annak köszönheti, hogy nem lehet egyértelműen elmondani róla, hogy városban vagy terepen szerepel-e jobban. A Volvo XC60 második generációja – csak úgy, mint az első – egy intelligens döntés, mert mindenki számára testhezálló.

(Ezt a cikket 60 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock