Kategóriák

Kategóriák

Busz hírek Hírek

Magyar gyártású autóbuszokat adtak át Hajdúszoboszlón

Debrecenben gyártott Mercedes-Benz Reform 501 LE típusú autóbuszokat adtak át kedden Hajdúszoboszlón. Ez az első négy autóbusz a 44-ből, amelyet a nyár elejéig helyeznek üzembe Hajdú-Biharban – jelentette be Pafféri Zoltán, a Volánbusz Zrt. vezérigazgatója a helyi buszpályaudvaron tartott sajtótájékoztatón.

Debrecenben gyártott Mercedes-Benz Reform 501 LE típusú autóbusz (jobb oldalon) Hajdúszoboszlón az átadás napján, 2022. február 15-én. MTI/Balázs Attila

Emlékeztetett arra, hogy a 2018-ban indított járműfiatalítási program keretében 1700 új és újszerű autóbusz állt, illetve áll forgalomba országszerte, idén további ezer új jármű beszerzését tervezik. A járműfiatalítás eredményeként év végéig a társaság teljes autóbusz-állományának 40 százaléka újul meg, a flotta átlagos életkora pedig nyolc évre csökken – tette hozzá Pafféri Zoltán. Elmondta, hogy az idén 88 korszerű Mercedes-Benz Reform 501 LE autóbuszt helyeznek forgalomba Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom és Fejér megye útjain.

A nettó 6,4 milliárd forint összértékben beszerzett buszokat – amelyekből 44 Hajdú-Bihar helyközi flottáját erősíti – az ITK Holding Zrt. leányvállalata, az Inter Traction Electrics Kft. gyártja Debrecenben. A járműfejlesztés mellett számos autóbusz-pályaudvar is megújul az országban, a helyközi járatok menetrendjét pedig összehangolják a vasúti járatokkal – mondta.

Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy ismét fellendülőben az egykor híres magyar buszgyártás, és az ágazat mind több embernek ad munkát Hajdú-Biharban is. Fontosnak nevezte a közösségi közlekedés minőségi megújítását, és reményét fejezte ki, hogy a kényelmesebb utazás feltételeinek megteremtésével egyre többen választják majd autó helyett az buszt és a vonatot, hozzájárulva ezzel is a környezetvédelemhez. Bodó Sándor emlékeztetett arra, hogy a Debrecen-Záhony vasútvonal felújítása részeként a közelmúltban adták át a korszerűsített hajdúszoboszlói vasútállomást, és hamarosan sor kerülhet „az első kapavágásra” a 4-es számú főút kétszer kétsávosra bővülő Hajdúszobszló-Debrecen közötti szakaszán.

Debrecenben gyártott Mercedes-Benz Reform 501 LE típusú autóbusz Hajdúszoboszlón az átadás napján, 2022. február 15-én. MTI/Balázs Attila

Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló független polgármestere örömét fejezte ki, hogy Magyarország, és benne Hajdúszoboszló, a pandémia idején is fejlődött. Utalt rá, hogy a fürdővárosba sokan járnak dolgozni a környező településekről, köztük Debrecenből, de számos hajdúszoboszlói lakos foglalkoztatnak debreceni munkahelyeken. Czeglédi Gyula az új autóbuszok üzembe helyezése legfőbb üzenetének nevezte, hogy azok, akik a közösségi közlekedést választják, biztonságos, kényelmes körülmények között utazhatnak.

Forrás: MTI

(Ezt a cikket 88 alkalommal tekintették meg.)