A Waberer’s 30 darab tablettel ajándékozza meg ösztöndíjasait a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat közreműködésével

A Waberer’s International Nyrt. és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) 2007 óta működteti közös ösztöndíjprogramját, melynek keretében jelenleg 30 hátrányos helyzetű, de kitűnő tanuló diák kap havonta támogatást, tanéven kívül is.

Erdélyi Barna – Forrás: GRAYLING

A Waberer’s International Nyrt. és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) 2007 óta működteti közös ösztöndíjprogramját, melynek keretében jelenleg 30 hátrányos helyzetű, de kitűnő tanuló diák kap havonta támogatást, tanéven kívül is.

Forrás: Waberer’s

Segíteni mindig jó, különösen ott, ahol a támogatás a legjobb helyre kerül. A karácsony hagyományosan is az ajándékozás ideje: a Waberer’s logisztikai vállalat minden évben – ünnepi programmal egybekötve – megajándékozza ösztöndíjasait. Az idei személyes találkozó a vírushelyzet miatt elmarad, de a cég így sem hagyja ajándék nélkül az ösztöndíjasait: 1-1 tabletet juttat el nekik a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat segítségével.

A gyerekek a Gyermekmentő Szolgálaton keresztül pályázhatnak az ösztöndíjprogramba, és kitűnő tanulmányi eredményük megtartása esetén a Waberer’s akár felsőfokú tanulmányaik befejezéséig is támogatja őket. A programnak köszönhetően a kiváló eredményeket elérő, ám hátrányos szociális helyzetű gyerekek, fiatalok, hasonló esélyekkel indulhatnak el az életben, mint szerencsésebb kortársaik.

Ahogy a tavalyi, úgy a 2021-es év is rendhagyóan alakult, a COVID okozta nehézségek külön kihívások elé állították az iskoláskorú gyermekeket és szüleiket – a Waberer’s, idei ajándékával, a tablettel, a gyerekek otthoni tanulását igyekszik megkönnyíteni.

Erdélyi Barna, a Waberer’s igazgatósági tagja jelképesen már át is adta az ajándékcsomagokat Edvi Péternek, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnökének.

Nagyon sajnáljuk, hogy az idei évben nem tudunk személyesen találkozni ösztöndíjasainkkal. Reméljük, hogy igazán hasznos ajándékot tudunk eljuttatni nekik. Kiemelten fontos, hogy odafigyeljünk a környezetünkre – a társadalmi felelősségvállalás a Waberer’s-nél cégcsoport szinten fókuszban van. Nemcsak vezetőinkre, de minden egyes kollégánkra jellemző ez a hozzáállás, amely más karitatív, önkéntes projektjeink kapcsán is megmutatkozik az év során. Az elmúlt rendkívüli időszak tovább erősítette ennek a szellemiségnek a jelentőségét: az ünnepi időszakban is a legnagyobb ajándék lehet, ha kiállunk egymásért” – nyilatkozta Erdélyi Barna.

Nagyon köszönjük a Waberer’s cég eddigi támogatását. Azt gondoljuk, hogy a hátrányos helyzetű, de tehetséges gyerekek megsegítése a lehető legjobb “befektetés” a világon. 30 gyerek biztosan eljut az egyetemi diplomáig, kitör abból a szociális helyzetből, amiben nevelkedik, az országnak adunk 30 tehetséges diplomást, és talán egyszer a Waberer’s Nyrt.-nek is egy jól képzett munkatársat. Ha ehhez a példamutató kezdeményezéshez Magyarország legtöbb cége csatlakozna, akkor szerintem Magyarországon 10-15 év múlva meg tudnánk szüntetni a szegénységet.”– tette hozzá Edvi Péter, az NGYSZ elnöke.

Forrás: Waberer’s

Illusztrációs kiemelt kép: Erdélyi Barna – Forrás: GRAYLING

(Ezt a cikket 85 alkalommal tekintették meg.)