Aktuális Hírek Kiemelt hírek Logisztika Szállítmányozás Vezércikk

A Hödlmayr már a jövő szállítási logisztikáját építi

A logisztika jövőjét ma olyan fogalmak határozzák meg, mint az önvezető járművek, a fenntarthatóság, a digitailzáció és a robotok felhasználása. A Hödlmayr lépést tart a korral és igen aktív szerepet játszik az önvezető járművekkel történő áruszállítás fejlesztésében. A vállalat kutatásainak ugyancsak fontos részét képezi az alternatív üzemanyagokkal hajtott járműtechnológiák kipróbálása.

Robert Horvath, a Hödlmayr International AG logisztikai szolgáltató vállalat pénzügyi vezetője – Forrás: Hödlmayr

„Azért fektetünk a kutatás-fejlesztésbe, mert nemcsak meg akarjuk ismerni a piacunkat döntő módon befolyásoló újításokat, hanem szeretnénk azok kifejlesztésében is aktívan részt venni” – indokolja törekvéseiket Robert Horvath, a Hödlmayr International AG logisztikai szolgáltató vállalat pénzügyi vezetője. Konkrét példa erre a Hödlmayr részvétele a DigiTrans nevű közös vállalatban, amelynek működéséhez – öt további partnervállalattal együtt – úgy járulnak hozzá, hogy az önvezető haszonjárművek teszteléséhez biztosítják a know-how-t és az infrastruktúrát. Legutóbb éppen a Hödlmayr adta azt a teherautót, amelyet önvezető járművé építenek át.

„Izgatottan várjuk az első eredményeket, hiszen az áruszállítási és logisztikai ágazat nagy feladatok előtt áll: a fuvarosoknak, sőt a speditőröknek is készen kell állniuk arra, hogy megfeleljenek a folymatosan változó elvárásoknak” – mondja Iván György, a Hödlmayr magyar leányvállalatának ügyvezetője. Jelenleg a szakma egyik legnagyobb kihívása, hogy nincsen elegendő gépjárművezető. A teljesen vagy részben önvezető járművek lehetőséget nyújtanak a vezetési és pihenőidő rugalmasabb beosztására. Így a sofőrök csökkenő terhelés mellett nagyobb útszakaszokat tehetnek meg egyszerre.

Egy másik projekt keretében a Hödlmayr az osztrák OMV ásványolajkonszernnel közösen egy olyan fejlesztésen dolgozik, amelynek eredményeképpen a környezetbarát hidrogént mint hajtóanyagot lehet majd az árufuvarozás elektromobilitása számára felhasználni. Azt tervezik, hogy néhány éven belül a teherautóflottát hidrogén üzemanyagcellákkal szerelik fel. A járművek átállításához szükséges beruházások több millió eurót tesznek ki.

Forrás: Hödlmayr

A hidrogén előállításához szükséges energiát megújuló energiaforrásokból kell kinyerni, mert csak így érhető el a kívánatosnak tartott kedvező éghajlati hatás. Ez a projekt a Hödlmayr saját „Go Green – Go Hödlmayr” elnevezésű fenntarthatósági programjának fontos mérföldköve lesz majd.


Hödlmayr Hungária Logistics Kft.

A Hödlmayr Hungária Logistics Kft. a Hödlmayr International AG száz százalékos tulajdonában lévő magyar leányvállalat, amely jelenleg 234 főt foglalkoztat. Járműflottája 60 speciális autószállító járműből áll. Győri telephelyén 300 ezer négyzetméteres, 13.300 jármű tárolására alkalmas raktárkapacitással rendelkezik. A magyar vállalat árbevétele 2020-ban 39 millió eurót tett ki.

Hödlmayr International AG

A Hödlmayr International AG nemzetközileg tevékenykedő, elsősorban járművek szállításával foglalkozó osztrák családi vállalat, amelynek központja az ausztriai Schwertbergben található. A vállalat az ellátási lánc teljes hosszában végez tevékenységet: a járműveknek a gyárban vagy a kikötőben történő átvételétől a gépjármű-kereskedőkhöz vagy a járműflotta-tulajdonosokhoz történő kiszállításig. Évente 1,75 millió járművet továbbítanak. A Hödlmayr International AG és leányvállalatai 16 országban 1.625 dolgozót foglalkoztatnak. A csoport összesen 630 speciális járműszállítóval, 15 vasúti szerelvénnyel, valamint kb. 55 ezer jármű elhelyezésére alkalmas raktárfelülettel rendelkezik. A vállalat forgalma az elmúlt évben 250 millió euró volt.

Forrás: Hödlmayr – Live PR

(Ezt a cikket 117 alkalommal tekintették meg.)

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók kikapcsolásával!

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro