Baleset-megelőzés Hírek Rendőrségi hírek

Fokozott óvatossággal és körültekintéssel vezessenek!

Pár hasznos ajánlás betartásával, egy kis odafigyeléssel elkerülhetőek a balesetek. Kérjük, hogy fogadják meg a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság hasznos tanácsait.

Forrás: Police.hu – Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az előttünk álló napokban erősen felhős vagy borult lesz az ég, helyenként tartósabban párás, ködös területek is előfordulhatnak és csapadékra is számítani kell.

Kérjük, fogadják meg a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság hasznos tanácsait:

·Fokozott óvatossággal és körültekintéssel vezessenek, valamint a járműveik sebességét az út-és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg!

·Ónos eső esetén – ha tehetik – ne induljanak útnak sem autóval, sem gyalog! Ha mégis muszáj útra kelniük, akkor lehetőleg válasszák a nagyobb biztonságot nyújtó tömegközlekedési eszközöket!

·Megfelelő műszaki állapotú autóval induljanak útnak! Ilyenkor a téli gumiabroncs nélkülözhetetlen, de más tényezők biztosítása is nagyon fontos (a gépjármű fagyálló ablakmosó folyadékkal feltöltése, szélvédők, fényszórók tisztán tartása). 

·Elindulás előtt tervezzék meg az útvonalat, és számítsanak hosszabb menetidővel! Részesítsék előnyben az autópályákat és a nagy forgalmú főutakat, és lehetőleg mellőzzék a kis forgalmú, és keskenyebb utakat!

·Vezetéskor fogják két kézzel a kormányt a stabil kormányzás és az esetleges megcsúszás mielőbbi korrigálhatósága érdekében, és figyelmüket összpontosítsák folyamatosan az útra! 

·Vezessenek lassúbb tempóban és tartsanak nagyobb követési távolságot, hiszen a féktávolság ilyenkor jelentősen megnő!

·Kerüljék az előzést, és vegyék fel a forgalom dinamikáját, még akkor is, ha azt esetleg lassúnak tartják! 

·Előzéskor lassan, fokozatosan váltsanak forgalmi sávot, és számítsanak az eltérő tapadású felületek változására is!

·Különös óvatossággal közlekedjenek a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek megközelítésekor! A hosszabb féktávolság miatt jóval korábban kezdjék meg a lassítást, ha olyan gyalogost látnak, akinek az úttesten való áthaladására számítani lehet!

·Ónos esős, jeges úton való közlekedéskor tempomatot soha ne hagyják bekapcsolt állapotban, mert használatakor a gépjármű megcsúszás, stabilitásvesztés esetén is változatlan sebességgel halad tovább, ami ellehetetlenítheti a korrigálás lehetőségét!

…. hogy mindenki hazaérjen! 

Forrás: Police.hu – Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Illusztrációs kiemelt kép: H. Szabó Sándor (1953-2017) felvételei

(Ezt a cikket 41 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock