Hírek MAN Márkahírek

MAN TGS – Innovációkkal teli célgép

Zobin Dániel, az Unio Telecom Kft. ügyvezető igazgatója minden téren a műszaki innovációk lelkes rajongója. Elsősorban ezért választotta az MAN TGS új generációját a nemrég beszerzett darus-platós tehergépjárművéhez, amelybe szinte minden elérhető extrafelszerelést belerendelt. Persze a daru és a felépítmény terén sem érte be kevesebbel, így egy igazi különlegesség, egy műszaki csemege született meg.

Forrás: MAN Truck & Bus

Családi vállalkozásként 2010 óta működik a magyar távközlési vállalatok infrastruktúráját anyagokkal ellátó Unio Telecom Kft., amelyet több mint hét éve Zobin Dániel irányít. A fiatal cégvezető a kezdetektől fogva kiemelt figyelmet szentel a digitalizációnak, az egyéb műszaki újításoknak és az átlátható működésnek, ugyanis ezekben látja a sikeres jövő zálogát. A vállalkozás kereskedelmi partnerként teljes körű szolgáltatást nyújt ügyfeleinek, beleértve az áru kiszállítását és lerakodását is. Ehhez pedig folyamatosan fejleszti az eszközállományát.

Speciális igények

„Több okból is elérkezett az ideje egy új tehergépjármű beszerzésének. Egyrészt a partnereink neves multinacionális vállalatokként elvárják a legszigorúbb, azaz Euro VI-os környezetvédelmi minősítésű gépjárművek alkalmazását. Másrészt megbízható fuvareszközökre van szükségünk, ugyanis egy üzemzavar elhárításakor a lehető leggyorsabban el kell juttatnunk az anyagokat a munkaterületre. Bármikor, bárhova! Akár hóban vagy sárban a szilárd utaktól távol eső helyekre is, ez indokolta az összkerékhajtást. Az ügyfelek pedig egyre gyakrabban elvárják az áru lerakodását is a helyszínen, így a daruval többletszolgáltatást tudunk nyújtani” – kezdte Zobin Dániel.

Forrás: MAN Truck & Bus

Egybevágó előnyök

„Szeretem a műszaki újításokat, ráadásul ez a beruházás hosszú évekre szól, az MAN pedig éppen nemrég újította meg átfogóan a tehergépjármű-kínálatát. Így a TGS típus is számos korszerű vezetéstámogató funkciót kínál, elektromos rendszerét pedig felkészítették a jövőbeli fejlesztések fogadására, amit fontosnak tartok. Ehhez társult még, hogy az oroszlános márkánál tapasztaltam a leginkább ügyfélközpontú és szolgálatkész hozzáállást az értékesítés terén, nem mellesleg a dunaharaszti márkaszerviz jóformán a felsőpakonyi telephelyünk szomszédságában található” – magyarázta az ügyvezető igazgató.

Forrás: MAN Truck & Bus

Csúcstechnika kívül-belül

Zobin Dániel nem fukarkodott a jármű specifikálásakor, hiszen a cél a lehető legkorszerűbb, a különleges munkafeladatokra legalkalmasabb, leghatékonyabb, legbiztonságosabb és legkényelmesebb teherautó összeállítása volt. Mivel a gépjármű adott esetben pótkocsit is vontat, a D26-os motor 510 lóerős változatával látták el. Alapvetően közúton közlekedik, de olykor nehezebb terepre is be kell mennie, ezért az MAN HydroDrive kapcsolható, hidrosztatikus elsőkerék-hajtás jelentette az ideális megoldást, így valójában 6×6-os a jármű. Felszereltségében pedig szinte minden megtalálható, amit ma az MAN kínál a teljesen LED-es fényszóróktól az ajtóburkolat alján elhelyezett MAN EasyControl kapcsolópanelen, a multimédiás rendszerhez tartozó MAN SmartSelect forgókapcsolós kezelőelemen, valamint a 12,3 colos, teljesen digitális műszerpanelen és ugyanekkora multimediás kijelzőn át az adaptív sebességszabályzó automatikáig.

Ezenkívül a motorsátorra gyárilag beépített hűtőrekesz, automatikus légkondicionáló, kétfokozatú fűtéssel és szellőztetéssel is ellátott vezetőülés, a jobb oldalon is légrugós, fűthető ülés, bőrbevonatú kormánykerék, motoros napellenző rolók és motoros, üvegezett tetőszellőző szolgálja a vezető kényelmét. Sőt, kifejezetten a járművezető kérésére az MAN értékesítője szabályos kutatómunkát végzett, hogy a nemzetközi tesztek és tapasztalatok szerint is a legcsendesebb gumiabroncsok kerüljenek a könnyűfém keréktárcsákra. Az új TGS modellt három év teljes körű garanciával, valamint három évre szóló javítási és karbantartási szerződéssel rendelte meg az Uni Telecom Kft. ügyvezetője, aki a RIO különféle digitális szolgáltatásait is használja majd. Továbbá az MAN ProfiDrive járművezető-továbbképzést is igen hasznosnak találta munkatársa számára, főként, hogy ennyire sok különleges és korszerű funkció került ebbe a teherautóba.

Forrás: MAN Truck & Bus

Egyedi plató

Az MAN TGS fülke-alvázra szerelt, az ügyféligények alapján egyedi tervezésű és kivitelezésű felépítmény a pákozdi A és V Magyarország Kft. munkáját dicséri. „Megnehezítette a munkánkat, hogy Zobin Dániel egy gazdagon felszerelt járművet választott, így az alváz jobb és bal oldalán is sok helyet elfoglaltak a különféle berendezések. A segédalvázat pedig úgy kellett kitalálnunk, hogy a daru szükséges méretű és mennyiségű lefogató csavarjai is elférjenek. Továbbá ügyfelünk igen összetett platót kért, amely konténer és hosszú csövek szállítására is alkalmas. Ezért rakoncazsebeket kellett kialakítanunk a rakfelület belső és külső részén, a vázkereten kívül végig rakományrögzítési pontok sorakoznak, elöl-hátul kivehető csőszállító keret található, a plató felületébe pedig forgózárakat is építettünk konténerek rögzítéséhez” – számolt be a munkáról Budai Adrián, az A és V Magyarország Kft. műszaki vezetője.

Forrás: MAN Truck & Bus

Prémiumszínvonalú daru

Az Unio Telecom Kft. új teherautójára egy Hiab X-HiPro 232 E-6 típusú daru került, amely szintén csúcsszínvonalú a maga nemében. „A mobil hidraulikus rakodódaruk terén kimagaslónak számít ennek a típusnak a hidraulikus és elektronikus vezérlési rendszere is, amelyek teljesen nyomáskompenzált, illetve teljes mértékben proporcionális vezérlést tesznek lehetővé. Ez azt jelenti, hogy nagyon pontosan és finoman lehet dolgozni a daruval, egy funkció lekapcsolása pedig nem befolyásolja a többi működését. Ezenkívül a talpalási rendszere és a fordítószerkezete is teljesen analóg, vagyis a vezérlés folyamatosan tudja szabályozni a daru tehernyomatékát. Ezáltal nem lehet a járművet daruzással felborítani. A 23 tonnaméteres berendezés vízszintes gémkinyúlása több mint 16 méter” – foglalta össze Bacsik László, a Hyab Daruszerviz Kft. ügyvezető igazgatója.

Mindebből jól érzékelhető, hogy egy nem mindennapos projekt eredményeként született meg ez a különleges MAN TGS teherautó. A kulcsátadás alkalmával azonban mindegyik résztvevő határozottan egyetértett abban, hogy mindvégig kiváló és rugalmas együttműködéssel dolgozott az innovatív célgép megalkotásán az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft., az A és V Magyarország Kft., a Hyab Daruszerviz Kft. és az Unio Telecom Kft.

Forrás és kiemelt kép: MAN Truck & Bus

(Ezt a cikket 15 alkalommal tekintették meg.)