Alkatrészgyártók hírei Biztonság Felszerelés Hírek Kiemelt hírek

A Knorr-Bremse TruckServices nemrég bemutatta az európai piac számára készített, utólag felszerelhető kanyarodási asszisztens termékének új generációját

A Knorr-Bremse TruckServices, amely a Knorr-Bremse haszongépjármű utópiaci szegmense, a fékrendszerek globális piacvezetője és a vasúti és haszongépjárművek részére szolgáló további rendszerek vezető beszállítója, valamint az Intel vállalat Mobileye nemrég bemutatta utólag felszerelhető kanyarodási asszisztens új generációját, a ProFleet Assist+ Gen 2.-t. A ProFleet Assist+ Gen 2 olyan algoritmusokat használ, amelyek optimalizálása mesterséges intelligencia segítségével történt – ennek több fejlesztése a korábbiaknál is nagyobb védelmet biztosít a védtelenebb közlekedők számára. Nyolc másik haszonjárművek részére fejlesztett utólag felszerelhető kanyarodási eszközzel együtt tesztelte a Német Autóklub a ProFleet Assist+ Gen 2 terméket is és a legjobb három közé sorolta. A rangsorolás egyik fő oka az volt, hogy a rendszer képes megbízható módon megkülönböztetni a védtelenebb közlekedőket és más tárgyakat, ezzel minimumra csökkentve a téves riasztások számát.

Forrás: Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a Mobileye-al együtt bemutathatjuk utólag felszerelhető fordulási segédeszköz új generációját,” mondotta Bernd Spies úr, a Knorr-Bremse Haszongépjármű Rendszerek Igazgatótanácsának Elnöke. “Ez lehetővé teszi számunkra, hogy jelentősen hozzájáruljunk a magasabb szintű közlekedésbiztonsághoz és magas kockázattal járó baleseti helyzetek számának csökkentéséhez. A Mobileye-tól, együttműködő partner vállalatunktól származó EyeQ4 újgenerációs számítógépes képfeldolgozó processzor készülék képes még több tárgy egyidejű beazonosítására és ezzel a veszélyhelyzetekre gyorsabb és megbízhatóbb reagálást biztosít.”

ProFleet Assist+ Gen 2 oldalkamerák továbbfejlesztett jellemzőkkel

Alexander Wagner úr, a Knorr-Bremse Haszongépjármű Rendszerek Utópiaci Szolgáltatások /TruckServices EMEA alelnöke hozzátette: „A legújabb processzor generáció magas szintű képfeldolgozó képességei azt jelentik, hogy még bonyolult megvilágítási körülmények között is, például éjszaka és csak köztéri vagy a jármű általi megvilágítás esetén is az oldalkamerák képesek az esetleges veszélyforrások jobb felismerésére és azonosítására. Ugyanakkor az oldalkamerákba beépített fűtőelem biztosítja az zavarmentes működést még fagypont alatti hőmérséklet esetén is.”

 Az oldalkamerák a jármű mozgása során tiszta képet adnak a veszélyzónákról – azaz a vezető nézőpontjából az ún. holtterekről. kritikus helyzetekben az utólag felszerelhető kanyarodási asszisztens a vezetőfülkében lévő oldalsó képernyőn megjelenő figyelmeztető jelzésekkel felhívja a járművezető figyelmét a potenciális veszélyekre. Ezt oly módon helyezték el, hogy a járművezetőnek tiszta képe lehessen kanyarodáskor.

Az új összekapcsolhatósági funkció egyszerűbbé teszi a későbbi fejlesztéseket

Az utólag felszerelhető kanyarodási asszisztens második generációjának egyik jellemzője az új összekapcsolhatósági funkció. Egy integrált kommunikációs modul révén az elülső kamerát egy külső GPS vevővel szerelték fel, amely távirányítással működik és vezetékes kapcsolat nélkül letölti az olyan későbbi rendszerfejlesztéseket, mint a Firmware Over The Air (FOTA) verziók. Ez például magába foglalja a potenciális veszélyek szélesebb körű azonosításának képességét.

Elérhető egy közös márka alapján történő utólag felszerelési lehetőség az Alltrucks-tól

Mint elődje, a ProFleet Assist+ második generációja is rendelkezik a német piacra szóló típusengedéllyel. Az egész Európára kiterjedő, teljeskörű szolgáltatás nyújtására irányuló Alltrucks koncepció képes gyorsan és megbízhatóan utólag felszerelni a ProFleet Assist+ Gen 2 rendszereket azokra a haszongépjárművekre, amelyek még nem rendelkeznek fordulást segítő berendezésekkel. A rendszer bármelyik márkára felszerelhető.

A közelmúltban a Knorr-Bremse TruckServices is megjelent – első ízben – ez éves olvasói közvéleménykutatásban, amelyet az ETM Verlag kiadó szervezett meg. A vállalat az új „Utólag Felszerelhető Kanyarodási Asszisztens” kategóriában szerepelt – és azonnal el is nyerte az ETM 2021 Legjobb Terméke Díjat a cég ProFleet Assist+ nevű gépjárművezetőt segítő megoldásával. A ProFleet Assist+-ről további információt az alábbi linken keresztül lehet elérni:https://truckservices.knorr-bremse.com/en/fleets/fleet- solutions/retrofittable-driver-assistance-systems/

Forrás: Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft.

(Ezt a cikket 29 alkalommal tekintették meg.)