Aktuális Busz hírek Hírek Iveco Kiemelt hírek Márkahírek Vezércikk

Bemutatkozott a DAILY ACCESS CNG, az IVECO BUS új, hosszú távon fenntartható megoldása a városi mobilitásra

Városi kínálata meghatározó tagjaként mutatta be DAILY ACCESS CNG modelljét az IVECO BUS a toulouse-i Országos Közösségi Közlekedési Konferencia (National Public Transport Conference) alkalmával. A városi alkalmazásokra készült új, alacsony belépési magasságú minibusz földgázüzemű változatban jelenik meg a kínálatban. A modell az ágazat közösségi közlekedési szolgáltatóinak egyre növekvő igényeinek megfelelve biometánnal is üzemeltethető, ezzel is támogatva őket energiaátmenetük során.

Forrás: Iveco – Danube Truck Magyarország Kft.

Exkluzív minibuszként az új DAILY ACCESS CNG az IVECO BUS – a személyszállítás egyik meghatározó szereplője – kiemelkedő szaktudásának előnyeivel szolgál. Az új modell egyidejűleg kínálja a DAILY sorozat jól ismert erényeit a márka kiterjedt szervizhálózatának minden előnyével, valamint kapcsolódó és hálózatba kapcsolt szolgáltatásainak teljes körével. Az IVECO BUS városi kínálatát kiegészítve az új DAILY ACCESS Európa-szerte megjelenik a kínálatban, első kiszállításai 2022 év elejére várhatók.

Amint Stéphane Espinasse, az IVECO BUS márkavezetője hangsúlyozta: „Városi kínálatunk bővítése az új DAILY ACCESS típussal egy jelentős lépés, amely tovább erősíti az IVECO BUS a minibuszok európai piacának egyik kulcsszereplőjeként betöltött vezető pozícióját. Emellett jól tükrözi márkánk azon törekvéseit, hogy hosszú távon fenntartható városi modellek legszélesebb kínálatával szolgáljon, mini-, midi-, szóló és csuklós autóbuszokkal, valamint BRT-alkalmazású változatokkal.”

Amint Gauthier Ricord, az IVECO BUS minibusz-értékesítési igazgatója kifejtette: „A DAILY ACCESS annak jegyében született, hogy magas minőségi színvonalon feleljen meg ügyfeleink városi mobilitás iránti igényeinek. Mégpedig az optimális teljes birtoklási költség (TCO) és az utasélmény együttese jellemezte, továbbfejlesztett funkciókkal.”

Tökéletes a városi alkalmazásokra

Az új, földgázüzemű DAILY ACCESS A, I. és II. osztályú kivitelben is kapható, egyszerre nyújtva magas színvonalú szolgáltatást utasainak, illetve biztosítva kedvező üzemeltetési feltételeket és a környezet védelmét. Az alacsonybelépésű, központi ajtóval kialakított változatok 7,1 és 8 méter közötti hosszúságokban és többféle üléselrendezéssel állnak rendelkezésre. A DAILY ACCESS CNG így mindenfajta üzemeltetői igényre hatékony megoldást kínál. A nagy méretű ablakoknak köszönhetően különösen világos beltér akár 28 utas számára is kényelmes helyet biztosíthat.

A mozgáskorlátozott vagy babakocsival közlekedő utasok számára is könnyen hozzáférhető (270 milliméter magas első lépcsővel) DAILY ACCESS manuális, illetve extrafelszerelésként villanymotoros mozgatású rámpát, valamint a fogyatékkal élő utasok számára kialakított belső területet is kínál. A kétszárnyú, 1200 milliméter széles, elektromos lengőajtó nagyban megkönnyíti az utasok be- és kiszállását.

Az új DAILY ACCESS az IVECO BUS járműcsaládjának formai nyelvezetét követi. Hátulját újszerűen egyedi stílus jellemzi, széles hátsó ablakkal, valamint a viszonylatjelzővel. Orrkialakítását pedig széles, hővédő üvegezésű szélvédője, felül elhelyezett viszonylatjelzője, illetve LED-technikájú fényszórói határozzák meg.

Mindemellett számos további megoldást is felsorakoztat az utasok fedélzeti kényelmének növelése szolgálatában. Ilyen például az egyszerű jegykezelés és a SAE-rendszer előkészítése, a LED-technikájú belső világítás, a légkondicionáló berendezés, az audiovizuális multimédia-rendszer és az USB-csatlakozók.

Forrás: Iveco – Danube Truck Magyarország Kft.

Teljesítmény és hosszú távú fenntarthatóság

A DAILY ACCESS CNG motorja megfelel az új Euro VI-E kibocsátási szabvány előírásainak. Az autóbusz 136 lóerejével, illetve 350 newtonméter maximális forgatónyomatékával erőteljes és érzékeny gázadási reakciók jellemezte menetteljesítményekkel szolgál. A karosszériaszerkezetet megerősítették a tetőre helyezett CNG-palack fogadására. Az alapkivitelben bal oldali töltőnyílás szerepel, a hátsó tengelyhez közeli jobb oldali betöltő opcióként rendelhető. A DAILY ACCESS buszok 460 liter sűrített földgázzal (CNG) feltölthető, optimalizált változata akár 510 kilométer hatótávot kínál.

Az IVECO BUS hosszú távon fenntartható személyszállítás iránti törekvései szellemében az új DAILY ACCESS CNG teljes mértékben biometán-kompatibilis, amit szerves hulladék hasznosításával állítanak elő. A földgázüzemű DAILY ACCESS így csekély szénlábnyomot biztosít és konkrét előrelépést jelent. Zajszintje felére csökken, a vezetőnek és az utasoknak egyaránt különösen csendes üzemet biztosítva. Mindezeken túl biometánnal üzemelve a szén-dioxid-kibocsátás még tovább, összességében akár 95 százalékkal is mérsékelhető, ami komoly előny a kis emissziójú övezetekben.

A kényelmes vezetés élménye a kategória legjobb és legpontosabb váltásaival

Az új DAILY ACCESS CNG széles vezetőtérrel készül, amely polikarbonát válaszfallal teljesen leválasztva hatékonyan védi a sofőrt. A könnyen hozzáférhető és ergonomikus munkahelyet a városi alkalmazásokhoz szükséges valamennyi felszereléssel is igény szerint testre szabható módon alakították ki. A vezetőtér az új Hi-COMFORT vezetőülést is kínálja, amely ülőpárnájának és háttámlájának középső része, illetve fejtámlája – a piacon elsőként a kisbuszok között – memóriahab-töltettel készül. A hab formája egyenletesen osztja el a testtömeg jelentette terhelést és akár 30 százalékkal csökkenti a nyomáscsúcsokat – kiemelkedő kényelemmel szolgálva a vezetés még kellemesebb élményét.

Az alacsony belépési magasságot lehetővé tévő erőátviteli rendszert kifejezetten a DAILY ACCESS számára fejlesztették ki. Méghozzá az IVECO karbantartási, minőségi és zajszint-követelményeinek megfelelően.

Az alapkivitelhez tartozó, exkluzív nyolcfokozatú Hi-Matic automatikus sebességváltó alacsony üzemeltetési költségek mellett maximális vezetési kényelmet és teljesítményt biztosít. A hagyományos, hatfokozatú manuális sebességváltónál gyorsabban és pontosabban, az erőfolyam kevesebb, mint 200 ezredmásodpercnyi megszakításával vált fokozatot. A CNG-üzemű motor és az exkluzív nyolcfokozatú Hi-Matic automatikus sebességváltó kombinációjával a DAILY ACCESS CNG HI-MATIC teljesítménye és környezetkímélő üzeme tekintetében egyaránt kategóriája legjobbjává lép elő. A vezetés kényelmét és az utasok biztonságát Telma retarder is szolgálja.

Forrás: Iveco – Danube Truck Magyarország Kft.

IVECO ON Telematics: az üzemeltető járműveihez és fuvarfeladataihoz illeszkedő új szolgáltatások

Az IVECO BUS által forgalmazott új DAILY ACCESS CNG modell számos változatot kínál, és az IVECO márka kapcsolódó szolgáltatásai teljes körének előnyeivel szolgál. Az ügyfelek így egyaránt profitálhatnak a gyártó integrált megoldásaiból, valamint az új IVECO ON telematikai kínálatból, amely a teljesítmény és a teljes birtoklási költség (TCO) optimalizálása terén is a legjobbat nyújtja.

Az IVECO ON új, hálózatba kapcsolt szolgáltatásokat nyújt az üzemeltetőknek, hogy még hatékonyabban szervezhessék a karbantartást és az üzemeltetést.

Az IVECO ON az új szolgáltatásokkal valódi előnyöket kínál:

  • FLOTTA (FLEET) – az autóbuszflotta valós idejű irányítására számos paraméter, például a járművek energiafelhasználásának felügyelete mellett
  • ÜZEMIDŐ (UPTIME) – a jármű folyamatos mozgásban tartását szolgálja, amely során az IVECO ellenőrzőközpontja a Proaktív és előretekintő karbantartás (Proactive and Predictive Maintenance) szolgáltatás keretében a távolból diagnosztizálhatja a meghibásodásokat
  • GONDOSKODÁS (CARE) – az ügyfelek nyugalma szolgálatában a különleges járműfelügyelet és járműjelentések révén
  • KARBANTARTÁS ÉS JAVÍTÁS (MAINTENANCE & REPAIR) – különleges segélyszolgálat az igényekre szabott szervizszerződések választékával
  • PARTS (ALKATRÉSZEK) – Eredeti IVECO alkatrészek és tartozékok választékával teszi teljessé az IVECO ON kínálatát

Forrás: Iveco – Danube Truck Magyarország Kft.

(Ezt a cikket 75 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók kikapcsolásával!

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro