Aktuális Bemutatók Busz hírek Hírek Iveco Kiemelt hírek Márkahírek Személyszállítás Vezércikk

Városi mobilitásra kifejlesztett, új és gazdaságos STREETWAY típusával bővíti közösségi közlekedési kínálatát az IVECO BUS

Új STREETWAY sorozata formájában olyan megoldással bővíti, illetve teszi teljessé városi autóbusz-választékát az IVECO BUS, amely a gazdasági és üzemeltetési szempontból egyaránt hatékony városi közlekedés jegyében született. Az újdonság a jól bevált járműcsalád előnyeit az IVECO BUS kiterjedt hálózatának gyors és hatékony támogatásával, valamint a márka eredeti termékgyártáson (OEM) alapuló szolgáltatásainak teljes körű kínálatával kombinálja.

Forrás: Iveco – Danube Truck Magyarország Kft.

Bemutatkozott az IVECO BUS új, STREETWAY városi autóbusza, amely egy alacsonypadlós modellel egészíti ki az eredeti termékgyártáson (OEM) alapuló kínálatát a gazdasági és üzemi szempontból egyaránt hatékony városi közlekedés szolgálatában. Új modellsorozatával a márka teljes körű termékportfóliót kínálhat közép-, kelet- és dél-európai, valamint afrikai, közel-keleti és ázsiai célpiacai különböző követelményeinek teljesítésére.

STREETWAY alacsonypadlós városi autóbusz 12 és 18,75 méter hosszúságú változatokban kapható. Egy robusztus, jól bevált jármű, amely a személyszállítás egyik meghatározó szereplőjének szakértelmére épül. Emellett a tartósság, a teljesítmény, a gazdaságos üzem, a bizonyított megbízhatóság és a színvonalas szolgáltatások alapvető értékei jelentik az alapját. Az IVECO BUS kiterjedt szervizhálózatának, illetve a kapcsolódó szolgáltatások széles kínálatának hátterével a STREETWAY megbízhatóan szolgál a szakma élvonalát képviselő, hosszú távon fenntartható városi mobilitással.

Amint Stéphane Espinasse, az IVECO BUS márkaigazgatója kiemelte: „Városi típuskínálatunk bővítése az új STREETWAY sorozattal egy jelentős lépés. Ez a városi modell tökéletesen illeszkedik márkánk azon törekvésébe, hogy a teljes birtoklási költség bajnokát kínálva gazdaságos és kategóriavezető teljesítménnyel, illetve hosszú távon fenntartható mobilitási megoldással szolgáljon a közösségi közlekedési vállalatoknak.”

A tisztább városi közlekedés költséghatékony megoldása

STREETWAY megfelel az Euro VI-E szabvány előírásainak, miközben az IVECO BUS legújabb Cursor 9 Euro VI motorjainak magas fokú megbízhatóságából is profitálhat. Az FPT Industrial által kifejlesztett, dízel- vagy földgázüzemű erőforrások hosszirányú beépítésben, VOITH Diwa 6 vagy ZF Ecolife 2 automatikus sebességváltóhoz, valamint ZF AV 133 hátsó tengelyhez csatlakoznak.

Szóló (12 méter) vagy csuklós (18,75 méter) kivitelben a STREETWAY dízelmotoros, HI-SCR rendszerű változatai 310 lóerő (1300 newtonméter) és 360 lóerő (1650 newtonméter) teljesítményt produkálnak. Kipufogógáz-visszavezetés (EGR) nélküli, exkluzív technikájuk hatékonyan segíti az üzemanyag-fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás csökkentését. Második generációs bioüzemanyagok alkalmazásával pedig még környezetkímélőbb módon üzemeltethetők.

Az IVECO BUS immár több mint 20 éve úttörő az alternatív forrásból származó energiák felhasználásának fejlesztésében, így egy alternatív hajtásrendszerű változatot is kínál. Ezeket a kiviteleket egy 310 lóerő/1300 newtonméter (szóló) és egy 360 lóerő/1640 newtonméter (csuklós) teljesítményű, illetve forgatónyomatékú földgázüzemű (CNG) motor hajtja. Nagy kapacitású üzemanyagtartályaik – akár 1600 liter a 12 méteres és 1805 liter a 18,75 méteres változat esetében – kiváló hatótávot biztosítanak a városi üzemelés során.

Ezek a CNG-változatok nagyban elősegítik a természeti erőforrások kímélését, mivel a szerves hulladék hasznosításából előállítható biometánnal is teljes mértékben kompatibilisek. A STREETWAY Natural Power így kiváló szén-dioxid-lábnyomot biztosít és konkrét előrelépést jelent az energiaátalakulás útján. Az így származó környezetvédelmi előnyök akár 95 százalékkal mérsékelt szén-dioxid-kibocsátást kínálnak.

Különböző változatai palettájával a STREETWAY hosszú távon fenntartható és hatékony megoldást képvisel a ma és a holnap mobilitási kihívásaira.

Forrás: Iveco – Danube Truck Magyarország Kft.

Az optimálisan gazdaságos üzemeltetés jegyében született

STREETWAY sorozatot alacsonypadlós városi autóbuszként kiemelkedő sokoldalúság – különböző hosszúságok, technikák, sebességváltók, üléselrendezések, ajtók száma, hűtés-fűtés – jellemzi. Ez a megjelenés, a kényelem és az üzemeltetési költségek tekintetében egyaránt hatékony megoldást kínál az egyes ügyfelek igényeire.

A STREETWAY két, három vagy négy, 1200 milliméter széles, befelé nyíló ajtóval könnyíti a be- és kiszállást, míg az alacsony padlószint optimális mozgást kínál az utastérben. Középső szakaszán akár 16, valamennyi utas számára könnyen megközelíthető, alacsonyra helyezett ülés is rendelkezésre áll. A járművek rámpával és a mozgásukban korlátozott utasok számára kialakított peronnal is rendelhetők.

A STREETWAY vezetőfülkéje üvegezett ajtóval és felső tárolóval, illetve állítható kormányoszloppal és Actia Multic S digitális műszeregységgel készül.

A STREETWAY számos alapfelszereléssel fokozza az utasok és a vezető biztonságát, ilyen például az elektronikus szabályzású fékrendszer (EBS, ABS, ASR), a megemelkedett motortér-hőmérsékletre figyelmeztető jelzés és az automatikus tűzoltórendszer is. Emellett becsípődés-érzékelővel ellátott ajtóperem és az ajtóknál elhelyezett utasérzékelők segítik a kényelmet. Az elektronikus szabályzású felfüggesztés (Electronic Suspension System) egyszerre gondoskodik magas fokú menetkényelemről, valamint az optimális fékteljesítményhez és kormányzási stabilitáshoz szükséges vonóerőátadási képességekről.

A karbantartást a motor hosszirányú pozíciója, illetve az alkatrészek külső fedelek és belső nyílásokon keresztüli egyszerű hozzáférhetősége könnyíti meg. A Cursor 9 Euro VI motorok kiemelkedő gazdaságossága, valamint költséghatékony és praktikus konstrukciója jelentős megtakarítást tesz lehetővé az optimális teljes birtoklási költség (TCO) és üzemeltetési mutatók szolgálatában.

Bizonyított megbízhatóság

Exkluzív eredeti termékgyártáson (OEM) alapuló termékként a STREETWAY szintén az IVECO BUS családi arculatával jelenik meg. Meghatározó elemei a márka jellegzetes orrkialakítása és az integrált IVECO-embléma, valamint a STREETWAY formavilágának letisztult vonalvezetése, amely különösen is egyszerű és robusztus konstrukcióját, illetve kiemelkedő minőségét tükrözi.

A STREETWAY kivételes megbízhatósága az FPT Industrial által kifejlesztett, masszív és jól bevált dízel- vagy CNG-technikáknak, illetve széleskörűen tesztelt és bevizsgált komponenseinek köszönhető.

A jármű önhordó karosszériakonstrukciója hegesztett profilokból álló vázszerkezetből és ragasztott alumíniumlemez-oldalpanelekből épül fel. A kiváló minőségű korróziógátló kezelés hosszú élettartamot biztosít. Ez egy további előny a tartósság és a megbízhatóság szolgálatában, ami szintén nagyban hozzájárul az STREETWAY kis teljes birtoklási költségéhez (TCO).

Forrás: Iveco – Danube Truck Magyarország Kft.

Gyári szolgáltatások teljes kínálata

A STREETWAY az IVECO BUS kiterjedt szerviz- és alkatrészhálózatának, valamint szolgáltatásai – pénzügyi finanszírozás, oktatás, karbantartási szerződés, OK BUS – teljes körű kínálatának támogatásával érkezik. Mindezek a márka azon törekvésének alappillérei, hogy valamennyi vásárlója továbbra is a szakma élvonalát képviselő és hosszú távon fenntartható mobilitási megoldásban részesülhessen.

Minden IVECO BUS vevőszolgálati szolgáltatásai annak jegyében születtek, hogy hatékonyan segítsék a kezelőket járműflottájuk jobb kihasználásában. Mindenkor rendelkezésre álló, gyors és hatékony támogatásuknak, illetve a teljes birtoklási költségre (TCO) fordított kiemelt figyelemnek köszönhetően egyszerre gondoskodnak biztonságról, maximális üzemidőről és a jármű teljes életciklusa alatti optimális működésről.

Forrás: Iveco – Danube Truck Magyarország Kft.

(Ezt a cikket 53 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók kikapcsolásával!

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro