Tudja meg, hogy mely területeken kell védőfelszerelést viselnie (x)

Ha az építőiparban vagy a veszélyes vegyi anyagokkal kapcsolatos területen dolgozik, akkor a védőfelszerelés viselése a mindennapi élet része. A szemvédelem, a fejvédelem és a fényvisszaverő berendezések olyan tartozékok, amelyek már nem hiányoznak a dolgozók közül, ami pozitívum, a balesetveszély csökkentése miatt.

De vannak más munkák, amelyek nem olyan kockázatosak, de a munkavállalók számára a védőfelszerelés ugyanolyan fontos.

Még akkor is, ha a kifogástalan fehér egyenruha nem a legalkalmasabb szín azok számára, akik étellel dolgoznak, itt van ez a fehér kabát, amely 2 réteg pamutból készült, és megvédi a konyhát a túlzott hőtől vagy a forró folyadéktól.

A fehér szín hallgatólagosan meghatározza a magas higiéniai intézkedéseket, ezért ezeket az egyenruhákat gyakran tisztítják.

A zsúfolt konyhában az éles kések és más nehéz tárgyak valódi veszélyt jelentenek, ezért egy másik nélkülözhetetlen felszerelés a fémlábú védőcipő.

Egyéb védőfelszerelések: kesztyűk bizonyos típusú élelmiszerekhez, elsősegély-készletek, tisztítószerek, csúszásgátló cipők.

Körömtechnikus

Még akkor is, ha néhányunk számára a manikűr szalon látogatása a kikapcsolódás pillanata, a technikusok számára olyan környezet, amely hosszú expozíció után egészségügyi problémákat okozhat. Ezért ajánlatos védőmaszkot viselni az acetongőzök, a speciális ragasztók illata és a körömlakkból származó por ellen.

Poggyászkezelő

Kíváncsi vagy, hogyan érkezik meg a poggyász ilyen gyorsan a különleges sávba, közvetlenül a repülőgép leszállása után? A poggyászkezelők egész hálózata létezik, és az ilyen nagy súlyok napi emelése veszélyt jelenthet az egészségükre, ezért olyan védőfelszerelést kell viselniük, amely térdvédőt, fémlábú és csúszásmentes talpú cipőt és kesztyűt tartalmaz. A szabadban dolgozók számára kötelező a fényvisszaverő védőfelszerelés és a fülvédő.

Segédmászó – karbantartás és tisztítás

A magasban végzett munka veszélyes, ezért rendszeresen ellenőrizni kell a védőfelszerelést – hevedereket, köteleket, horgonyokat, kesztyűket, amelyek megfelelnek a munkakörnyezetnek és az időjárási körülményeknek. Nem szabad hiányozni a sisakokból, olyan fontosak ezen a területen.

Eseményfelelős

Amikor olyan koncertekről és fesztiválokról beszélünk, ahol emberek ezrei vesznek részt, megfelelő személyzetre van szükségünk, hogy biztosítsuk a résztvevők biztonságát. Ezeket a dolgozókat könnyű észrevenni, mert fényvisszaverő védőfelszerelést viselnek, de vannak belső és külső fülvédő fülhallgatók vagy más bonyolultabb kommunikációs eszközök.

A védőfelszerelés nem csak azoknak készült, akik építkezéseken vagy laboratóriumokban dolgoznak, hanem egyre változatosabb szakmákhoz és területekhez alkalmazkodnak.

(x) – fizetett pr-cikk

whitepress

(Ezt a cikket 66 alkalommal tekintették meg.)