Ajánlatok Aktuális Hírek Kiemelt hírek Szerviz Vezércikk

Megrepedt a szélvédő? Van rá gyors megoldás! (x)


A szélvédő az autó egyik legfontosabb része. Ha megsérül, márpedig ez előbb-utóbb minden bizonnyal bekövetkezik, akkor a leglényegesebb az azonnali cselekvés. A várakozás, az “ej, ráérünk arra még” mentalitás következménye jóformán beláthatatlan. Akárcsak a széltében-hosszában berepedt ablaküveg.

Hogyan akadályozható meg a szélvédő sérülése?

A prevenció mindenképpen hasznos, de semmiképpen sem mindenható. A parkolás egy olyan terület, ahol sokat tehetünk az üveg épségének megőrzéséért azzal, hogy mondjuk garázsban tartjuk járművünket vagy nem állunk olyan helyre, ahol a jégverés vagy egyéb váratlan fejlemény becsap(ód)hat. Ellenben útközben nem tehetünk semmit a kőfelverődésekkel szemben, amik amúgy a repedések kilencven százalékáért felelősek.

szélvédő javítás legnagyobb előnye, hogy mobil. A helyszíni kiszállásnak hála a probléma még “melegében” orvosolható, ami több szempontból is pozitív fejlemény. Egyrészt további károsodástól nem kell tartani. Másrészt a ragasztás profi végeredménye garantálható. Ugyanis ha sok idő telik el a felverődés és a javíttatás között, akkor a sérülés helye bekoszolódhat, s nyilván szennyezett felületen a ragasztó komponensei sem úgy működnek, ahogy az a nagy könyvben, na meg a használati utasításban meg van írva.

Miért a javítás a jó választás, s nem a csere?

Az eredeti szélvédő megőrzése alapvető fontosságú, hiszen annak garanciája és minősége megkérdőjelezhetetlen. Az utángyártott típusok milyensége kérdéses, még a gyártók kezessége mellett is. Ez az egyik érv. A másik pedig természetesen az anyagi ráfordítás mértéke. Míg a csere komoly összegeket emészthet fel, addig a javítás ennek csak töredékébe kerül. Miközben a végeredményt nem érheti kritika.

Mitől függ a javíttatás ára?

Nagyjából három részre osztható a képlet. Az egyik összetevő a sérülés mértéke, nyilván ez a kiszállás és terepszemle során realizálódik a helyszíni analízist követően. A másik lényeges szempont, hogy melyik ablaküveg érintett? A hátsó vagy az első szélvédő, esetleg az oldalablakok valamelyike? És természetesen a repedés típusa is mérvadó (kagyló, csillag stb.).

Ami látatlanban és konkrétumok hiányában is fix, hogy a javíttatás 10000 forintnál kezdődik, a csere pedig több százezres tétel, alsó hangon. Nem kérdés tehát, hogy melyik megoldás éri meg jobban, s melyik jár kevesebb macerával. Pláne, ha a megbízható segítség házhoz jön.

(x) – fizetett pr-cikk

whitepress

(Ezt a cikket 47 alkalommal tekintették meg.)