Aktuális Hírek Kiemelt hírek Márkahírek Személyautók Vezércikk Volkswagen

Az új VW Multivan – Az idén készül először plug-in hibrid hajtásrendszerrel is a „bestseller” egyterű

Helyi szinten nulla károsanyag-kibocsátással közlekedik a városban, ám nagy teljes hatótávjának köszönhetően könnyedén teljesíti a hosszú túrákat is: Multivan eHybrid modellje formájában pontosan erre alkalmas egyterűt (MPV) fejlesztett ki a Volkswagen Haszonjárművek. Hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) hajtásrendszere immár egy új korszak követelményeinek jegyében született és abszolút ideális az új Multivan számára, az elektromos és a benzinmotor kombinációja révén optimálisan ötvözve a hosszú távú fenntarthatóságot az egyterű járművek jellemző sokoldalúságával.

Forrás: Volkswagen Haszonjárművek

Az új Multivan-élmény: nyomja meg a START gombot, kapcsolja a kettős tengelykapcsolós sebességváltót (DSG) elektronikus vezérléssel (shift-by-wire) “D” állásba, adjon gázt – és az elsőkerékhajtású egyterű csendesen mozgásba lendül. Halk üzem, mégpedig logikusan: amikor csak lehet, a Multivan eHybrid elektromos üzemmódban indul, azaz tisztán elektromos hajtással és károsanyag-kibocsátás nélkül. Elektromos hatótávját úgy méretezték, hogy a jellegzetes mindennapos utakat kipufogógáz-emisszió nélkül tehesse meg. A magasabb sebességtartományokban és/vagy alacsony akkumulátor-töltöttségi szint mellett a turbófeltöltésű benzinmotor (TSI) is bekapcsolódik a hajtásba. Az akár hét személynek is helyet kínáló Multivan számára ideális megoldás a hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) hajtásrendszer, amely a városi közlekedés nulla károsanyag-kibocsátását a minimális számú megállással- például nyaralás során – megtett hosszú távok lehetőségével ötvözi.

Albert Kirzinger, a Volkswagen Haszonjárművek formatervezésének vezetője rövid videóban fejti ki, mi jellemez egy korszerű Multivan modellt: “Magabiztos és független, minden élethelyzetben. Műszakilag is: a mindennapok belvárosi autózását tisztán elektromosan teljesíthetik vásárlói, a hosszú utazások során pedig az erőteljes hibridhajtás előnyeit élvezhetik.”

A lítiumion-akkumulátor az új Multivan eHybrid padlózatába építve helyezkedik el, egyszerre takarít meg helyet, illetve – kedvező hatással a menettulajdonságokra – alacsonyabbra süllyeszti az egyterű modell tömegközéppontját. A jobb első sárvédőben kialakított csatlakozón keresztül tölthető a Multivan akkumulátora.

Részben elektromos hajtásrendszerű egyterűje (MPV) nyilvános töltéséhez saját töltőkártyát, míg az otthoni gyorstöltéshez falitöltő készüléket (Wallbox) is kínál a Volkswagen Haszonjárművek, a Multivan eHybrid így immár a modern korra adaptálja elődei lifestyle-stílusát. Továbbra is a családok, a sportos karakterek és a sokat utazók sokoldalú járműve, ám gazdaságosabb és hosszú távon fenntarthatóbb módon, mint eddig bármelyik Multivan-generáció. Az új Multivan különböző hajtásrendszer-változatokkal az idei év végén jelenik meg.

Forrás: Volkswagen Haszonjárművek

(Ezt a cikket 73 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock