Balesetek Hírek Vasút

Kamionnal ütközött egy vonat Sátoraljaújhelyen

Tart a műszaki mentés – amely még napokig eltarthat -, de korlátozottan már közlekedhetnek a vonatok Sátoraljaújhelynél, ahol kamionnal ütközött és kettészakadt egy személyvonat hétfő este egy vasúti átjáróban. A vonat és a teherautó roncsai még a helyszínen vannak, és vélhetően pár napig még ott is maradnak.

Sátoraljaújhely, 2021. június 1. A mozdonyvezetõ súlyosan, de nem életveszélyesen sérült meg, kórházba szállították. A kamion sofõrje is súlyosan megsérült. MTI/Vajda János

A Mávinform az MTI-t arról tájékoztatta kedden, hogy a Szerencsről hétfőn 20.21-kor Sátoraljaújhelyre indult személyvonat a végállomásra érkezés előtt, 21.10-kor egy kamionnal ütközött. A vonat kettészakadt és az egyik kocsi kisiklott, leszakadt a felsővezeték, a sorompó oszlopai kidőltek, a biztosítóberendezés kábele, az átjáró és a pálya is megrongálódott. A vonaton három utas és három vasutas tartózkodott. Közülük a mozdonyvezető súlyosan, de nem életveszélyesen sérült meg, őt kórházba vitték. A kamion orosz-észt állampolgárságú sofőrje könnyebben sérült meg. A baleset idején az átjáróban működött a fénysorompó.

Sátoraljaújhely, 2021. június 1. Kisiklott vonat Sátoraljaújhelyen 2021. június 1-jén. A személyvonat az előző napon este összeütközött egy kamionnal. A vonat kettészakadt és az egyik kocsi kisiklott, leszakadt a felvezetőék, a sorompó oszlopai kidőltek, a biztosítóberendezés kábele, az átjáró és a pálya is megrongálódott. A vonaton három utas és három szolgálatot teljesítő vasutas tartózkodott. MTI/Vajda János

Kedden a helyszínen Biber Anett, a MÁV-Volán-csoport szóvivője a baleset történéseit felidézve azt mondta: a mozdonyvezető minden tekintetben az előírtaknak megfelelően járt el, ezen a pályaszakaszon az előírt sebesség óránként 80 kilométer, ennél azoban a szerelvény kevesebbel haladt. Mint mondta: a balesetben a három részből álló motorvonat első része kisiklott, a többi kocsi a síneken maradt, az egész szerelvény ketté szakadt. A baleseti helyszínelést kedd hajnalra fejezték be, a műszaki mentés még tart. A baleset mintegy százmillió forintos kárt okozott – tette hozzá.

A Mávinform korábbi közleménye szerint a baleset utáni helyreállítás akár több napot is igénybe vehet.

Forrás: MTI

(Ezt a cikket 111 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!