Kategóriák

Kategóriák

Balesetek Hírek Vasút

Kamionnal ütközött egy vonat Sátoraljaújhelyen

Tart a műszaki mentés – amely még napokig eltarthat -, de korlátozottan már közlekedhetnek a vonatok Sátoraljaújhelynél, ahol kamionnal ütközött és kettészakadt egy személyvonat hétfő este egy vasúti átjáróban. A vonat és a teherautó roncsai még a helyszínen vannak, és vélhetően pár napig még ott is maradnak.

Sátoraljaújhely, 2021. június 1. A mozdonyvezetõ súlyosan, de nem életveszélyesen sérült meg, kórházba szállították. A kamion sofõrje is súlyosan megsérült. MTI/Vajda János

A Mávinform az MTI-t arról tájékoztatta kedden, hogy a Szerencsről hétfőn 20.21-kor Sátoraljaújhelyre indult személyvonat a végállomásra érkezés előtt, 21.10-kor egy kamionnal ütközött. A vonat kettészakadt és az egyik kocsi kisiklott, leszakadt a felsővezeték, a sorompó oszlopai kidőltek, a biztosítóberendezés kábele, az átjáró és a pálya is megrongálódott. A vonaton három utas és három vasutas tartózkodott. Közülük a mozdonyvezető súlyosan, de nem életveszélyesen sérült meg, őt kórházba vitték. A kamion orosz-észt állampolgárságú sofőrje könnyebben sérült meg. A baleset idején az átjáróban működött a fénysorompó.

Sátoraljaújhely, 2021. június 1. Kisiklott vonat Sátoraljaújhelyen 2021. június 1-jén. A személyvonat az előző napon este összeütközött egy kamionnal. A vonat kettészakadt és az egyik kocsi kisiklott, leszakadt a felvezetőék, a sorompó oszlopai kidőltek, a biztosítóberendezés kábele, az átjáró és a pálya is megrongálódott. A vonaton három utas és három szolgálatot teljesítő vasutas tartózkodott. MTI/Vajda János

Kedden a helyszínen Biber Anett, a MÁV-Volán-csoport szóvivője a baleset történéseit felidézve azt mondta: a mozdonyvezető minden tekintetben az előírtaknak megfelelően járt el, ezen a pályaszakaszon az előírt sebesség óránként 80 kilométer, ennél azoban a szerelvény kevesebbel haladt. Mint mondta: a balesetben a három részből álló motorvonat első része kisiklott, a többi kocsi a síneken maradt, az egész szerelvény ketté szakadt. A baleseti helyszínelést kedd hajnalra fejezték be, a műszaki mentés még tart. A baleset mintegy százmillió forintos kárt okozott – tette hozzá.

A Mávinform korábbi közleménye szerint a baleset utáni helyreállítás akár több napot is igénybe vehet.

Forrás: MTI

(Ezt a cikket 134 alkalommal tekintették meg.)